Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 24. april 2007 kl 21.35 Lov og orden: New York

Et utseende til å drepe for

Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio). (Foto: Universal Pictures)
Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio). (Foto: Universal Pictures)
To brødre med psykiske problemer viser seg å være involvert i en rekke mord motivert av syke ideer om rasehygiene.

Brent Anderson har en besettelse. Han er fullstendig opphengt i hvordan folk ser ut fra naturens side. I tillegg er han opptatt av hvor langt folk er villige til å gå for å forandre utseendet sitt.

Selv bestemmer Brent seg for å endre øyefarge til blått, og farge håret blondt. Han oppsøker deretter en kosmetisk kirurg for å få høre om mulighetene til å forandre form på nesen.

Ved første øyekast
I løpet av denne tiden skjer en rekke mord, og et par av dem blir begått hos optikere. Ved første øyekast ser motivet ut til å være ran, men etterforskerne Goren og Eames registrerer at hos begge optikerne henger en reklameplakat som forkynner: "Bytt øyefarge fra brun til blå".

Dette finner Goren og Eames mistenkelig.

Etterforskerne klarer å spore opp et kredittkort med forbindelse til Brent. Dette og et par andre holdepunkter gjør det mulig å etablere en fantomtegning av mannen. Da broren til Brent ser etterlysningen av ham på tv, ledsaget av tegningen, får han panikk. Og snart er helvete løs.

Mer om serien
Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrios rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Gemini
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio (Robert Goren), Kathryn Erbe (Alex Eames), Courtney B. Vance (Ron Carver) og Jamey Sheridan (James Deakins).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no