Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. mars 2004 kl 21.05 Forbrytelsen

Krim med Clint

Clint Eastwood spiller den noe loslitte reporteren Steve Everett i filmen
Clint Eastwood spiller den noe loslitte reporteren Steve Everett i filmen "Forbrytelsen". (Foto: Warner Bros)
Den oppsøkende journalisten Steve Everett har flyttet til vestkysten etter å ha fått sparken i New York Times. Takket være en god venn som er sjefredaktør i The Oakland Tribune, har Steve fortsatt en jobb, og han får i oppdrag å intervjue en dødsdømt fange. Er det den skyldige som sitter i dødscellen?

Everett (Clint Eastwood) har en jobb, men problemer har han allikevel nok av. Som alkoholiker og kvinnebedårer har han vært edru i to år, og ekteskapet med Barbara (Diane Venora) er i like dårlig forfatning som bilen hans. I tillegg har Everett kommet på kant med den lokale redaktøren Bob Findley (Denis Leary), og Findley har god grunn til å mislike den noe rufsete journalisten – Everett har nemlig ligget med hans kone.

En dag, etter at en annen reporter dør i en bilulykke, ber Findley Everett om å ta over reporterens jobb, nemlig å foreta det siste intervjuet med den dødsdømte morderen Frank Beachum (Isaiah Washington). Everett setter seg inn i saken på forhånd, og finner ut at Beachum ble dømt for ran og mord i en dagligvarebutikk. Everett finner imidlertid flere løse tråder i sakspapirene, og et besøk i dødscellen overbeviser Everett om at Beachum ikke er morderen.

Nå har journalisten liten tid på seg til å fremskaffe nye opplysninger for å utsette henrettelsen. Plaget av sine indre demoner har Steve Everett 12 timer på seg til å redde livet til en mann han vet er uskyldig.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "True Crime"
Regi: Clint Eastwood
I rollene: Clint Eastwood, Isaiah Washington, Denis Leary, Lisa Gay Hamilton, James Woods
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83