Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. august 2013 kl 23.20 Kriminalsjef Foyle: Et hemmelig møte

Den hvite fjæren


Kriminalsjef Foyle avhører en ung dame. Den tilsynelatende uskyldige kvinnen er anklaget for å ha klippet over telefonlinjer like ved en militærleir.

Edith kan straffes med døden for denne handlingen, men likevel er hun steil og sta i møtet med Foyle. Hun sier kjekt at den som ler sist, ler best, og løfter armen i en slags heil Hitler-hilsen.

Foyle har fått en ny assistent, Paul Milner, som prøver å tilpasse seg et nytt liv etter at han mistet et ben under et slag ved Trondheim. Selv om Milner er en dyktig politietterforsker, føler han seg merkelig tiltrukket av talestrømmen til den karismatiske Guy Spencer, lederen for en pro Hitler-organisasjon: The Friday Club.

The Friday Club holder jevnlige møter på hotellet The White Feather. Det drives av en myndig og dominerende kvinne ved navn Margaret Ellis, hennes kuede mann og deres sønn. Under et av disse møtene går strømmen, og Margaret Ellis blir skutt. Det virker som om kulene var rettet mot feil person. Hvem var det egentlige målet – og hvorfor?

Sendt tidligere.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Foyle’s War
Produsent: Icon Entertainment International
Regi: Jeremy Silbertson.
I noen av rollene: Michael Kitchen (Foyle), Anthony Howell (Paul Milner), Samantha Stewart (Honeysuckle Weeks), Julian Ovenden (Andrew Foyle)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900