Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. november 2004 kl 20.55 Bokbadet

Levi Henriksen – en frodig forteller

Anne Grosvold har møtt forfatteren Levi Henriksen, som har fått mye ros for romanen
Anne Grosvold har møtt forfatteren Levi Henriksen, som har fått mye ros for romanen "Snø vil falle over snø som har falt" (Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix)
Med romanen "Snø vil falle over snø som har falt" leverer Levi Henriksen en stor leseropplevelse. Krim, kjærlighet og humor er stikkord for "kongsvingerforfatterens" store gjennombrudd. I kveld er han i gjest hos Anne Grosvold i Bokbadet.

I boka blir vi kjent med Dan Kaspersen som er tilbake i hjembygda en førjulsdag for å delta i broren Jakobs begravelse. Dan, født Daniel, har vært borte lenge. Han skulle gjøre raske penger som kunne hjelpe ham bort fra bygda for godt, men endte i stedet i en fengselscelle. Dan og Jakobs foreldre døde i en bilulykke da guttene var i slutten av tenårene. Dan var den rastløse som stadig søkte ut av bygda, mens Jakob var den som tok vare på slektsgården.

Dan oppsøker de siste som har hatt kontakt med Jakob. Det er umulig å forstå at broren kan ha tatt sitt eget liv. Det viser seg imidlertid at Jakob har hatt et forhold til bygdas femme fatale, Kristine Thrane, noe han aldri har nevnt for Dan. Kristine er søsteren til Kristian, han som klarte å skyve all skyld over på Dan i saken der han ble dømt.

Det er mye som støter Dan bort fra Skogli, men han holdes også igjen av minnene fra en oppvekst rik på gode opplevelser. Når han så treffer Mona Steinmyra, ser hun ut til å kunne bli den viktigste grunnen til å bli på Skogli. Men hindringene er mange.

Litteraturprogram fra Kulturavdelingen, Program Oslo
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78