Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. september 2013 kl 21.30 Valg 2013: Valgstudio med Brennpunkt: Halv makt i denne sal

Fra Stortinget til PR-bransjen


Stadig flere norske politikere forlater storting og regjering for å bli kommunikasjonsrådgivere. Lobbyvirksomhet er tema i den siste dokumentaren fra Brennpunkt-redaksjonen i forbindelse med stortingsvalget.

I PR-bransjen er de tidligere politikerne gull verdt, fordi de vet bedre enn noen hvordan beslutninger foretas. Brennpunkt har fulgt en bransje som selger innflytelse, kunnskap og gamle bekjentskaper til kunder som er villige til å betale. Hva de gjør, og hvilke kunder de har, er hemmelig.

Godt betalte PR-rådgivere mener selv de har innflytelse på hvilke beslutninger politikerne ender med. Det er i så fall dårlig nytt for dem som ikke har råd.

Dette er den siste av tre spesialsendinger fra Brennpunktredaksjonen som skal gå under valgkampen. Ingunn Solheim skal følge opp temaene i «Valgstudio».

Om BrennpunktBrennpunkt er NRKs ledende program for undersøkende journalistikk på fjernsyn. Det avslørende og samfunnskritisk dokumentarprogrammet har vunnet en rekke priser og utmerkelser, både norske så vel som i utenlandske.

NRK Egenproduksjon (2013)
Regi: Inger Sunde
Foto: Ole Andreas Grøntvedt, Svend Even Hærra, Espen Aarsvold
Redigering: Inger Sunde, Leif Hatland
Research: Rune Ytreberg
Redaktør Brennpunkt, NRK Dokumentar og samfunn: Odd Isungset.
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf: 23 04 93 75 / mobil: 414 146 53.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.