Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. mars 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 tirsdag 2. mars kl 20.00
Advokatene (25)

Kjærester og motstandere
Advokatkontorets sjef, Bobby Donnell, har et forhold til statsadvokat Helen Gamble. I kveldens episode havner de i konflikt over en stygg mordsak som kan vise seg å få stor betydning for begges karrierer.
Et blodig og perverst drap på en ung kvinne har funnet sted, og statsadvokat Helen Gamble blir tilkalt til åstedet. En lapp med et dikt er funnet ved den døde, og Helen tror derfor først at drapet er utført av en seriemorder som har fått tilnavnet \"Poeten\". Etter hvert faller imidlertid mistanken på dr. Jeffrey Winslow, som hadde et forhold til den døde kvinnen.
Nå griper skjebnen inn i det juridiske miljøet. For Bobby blir tilbudt en million dollar av Winslow hvis han greier å få ham renvasket for mordmistanken. Det betyr at Bobby og Helen risikerer å bli stående mot hverandre som hund og katt i rettssaken.
Og det er nettopp det som skjer. Det blir full konfrontasjon foran juryen og i pressen, og mellom de to tidligere turtelduene vokser det etter hvert fram en ismur av juridisk uenighet.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. Under den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe vant serien nylig prisen for beste tv-serie, beste mannlige tv-hovedrolle (Dylan McDermott) og beste kvinnelige tv-birolle (Camryn Manheim). I fjor ble serien tildelt hele tre Emmy-priser.
\"Advokatene\" er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK2 tirsdag kl 20.00

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Bobby (Dylan McDermott) og statsadvokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle) blir motstandere i en viktig rettssak.

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51