Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 21. juni 2009 kl 19.30 Flyttefeber - en ny start

Femåring på flyttefot


Dina er fem år og nå skal hun flytte med familien. Flytteprosessen gjør at de voksne har mange ting å tenke på og mange viktige ting som må gjøres, men hva tenker Dina om det å få et nytt sted å bo?

Når familien til Dina skal flytte, følger vi flytteprosessen fra Dinas univers. Hun må rydde i tingene sine, pakke lekene sine og forberede seg på en annerledes hverdag i et nytt hjem. Men Dina føler seg litt i veien for alt det de voksne skal gjøre, og hun har ikke lyst til å flytte. Og hvordan vil det være å måtte flytte fra nabohunden Troja som hun er så glad i?

Pianoproblemer
Vi blir også kjent med Kari og Ingar som er kjærester og som flytter sammen i nyinnkjøpt leilighet. Nå starter voksenlivet, og det er slutt på x-boks og øl med gutta, som Ingar sier det.

De to kjærestene er forskjellige typer som gleder seg og er spent på samboerskap. Kari spiller piano, men Ingar ser helst at hun spiller mens han ikke er hjemme. Hvor pianoet skal stå er en egen diskusjon i seg selv og i flyttefeberen er turen til IKEA en prøvelse for et hvert forhold.

Den tredje tannbørsten
Brannen som rammet familien til Raymond og Christina har snudd alt på hodet, og endelig skal familien flytte inn i sitt nye hjem.

Venninnene Tine og Lena har kommet seg i hus i deres venninnekollektiv i Oslo. De trives godt i hverandres selskap, selv om de var redd for at det å bo sammen ville skade vennskapet. Men i tannglasset på badet står det nå tre tannbørster, ikke bare to. Hvem eier den tredje tannbørsten?

Om serien
Nordmenn elsker å flytte, men hater det når det står på. Flyttefeber er en ny underholdende dokumentarserie om folk på flyttefot i Norge.

I seks humørfylte programmer skal vi følge åtte flyttelass i en tid preget av kaos, gleder, drømmer og sorger. De aller fleste vil kunne kjenne seg igjen i serien, alle har jo flyttet en gang i livet! Her skildres flytteprosesser i mange av livets faser, fra de første eskene pakkes ned, til nøkkelen overtas og det nye stedet sakte, men sikkert fylles opp til å bli et hjem.

Programmet er sendt tidligere

Egenproduksjon av NRK Ung (2009)
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900