Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. mars 2010 kl 20.45 Jentene på Toten

Jentene på tur

Marianne har søkt om kjønnsskifte og håper sterkt på å få dette innvilget. (Foto: Christine Heim)
Marianne har søkt om kjønnsskifte og håper sterkt på å få dette innvilget. (Foto: Christine Heim)
Marianne er på besøk på Stensveen i anledning en konsultasjonstime på GID-klinikken i Oslo. Marion skal være med. Marianne har søkt om kjønnsskifte og håper sterkt på å få dette innvilget.

Marion og Harald tar senere med seg Reidun på sørlandstur for å besøke Marions foreldre. Her får Reidun og Marion også snakket med ordføreren i Vennesla om mangfoldsarbeidet i kommunen. De stopper også innom fetteren til Reidun, som prøver å venne seg til at han etter 60 år har fått en kusine i stedet for fetteren han hadde.

Kaja/ Per Halvor arrangerer treff på gården sin i Stavern. Det er mange av deltakerne på treffet som ikke ønsker å filmes, og Kaja/ Per Halvor og Randi Beate syns dette er synd fordi de mener det er viktig at flest mulig står frem og gir transpersoner et ansikt. Ute på byen møter de noen av naboene til Per Halvor som blir positivt overrasket over å treffe Kaja.

Om serien
I dokumentarserien "Jentene på Toten" møter vi et knippe mennesker som har én ting felles: De bryter mot samfunnets normer for hvordan man får lov til å være og leve sitt liv. Noen stod fram som transvestitter eller transkjønnede for lenge siden, andre har nettopp åpnet seg. Det har vært på godt og vondt. Sentralt i serien er Stensveen ressurssenter på Kapp på Toten.


Dokumentarserie i 8 deler
Produsent: Limelight, Kontakt: Mia Mjalaand (mia.mjaaland@limelighttv.no), 41 20 82 29
Pressekontakt: Nathalie Sprus23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900