Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. august 2004 kl 19.55 Myter

Ny runde med "Myter"

Tore Skoglund er i gang med en ny runde med
Tore Skoglund er i gang med en ny runde med "Myter" – denne gangen om yrkesgrupper (Foto: Frank Ludvigsen)
Etter vinterens suksess med myter om folk fra forskjellige landsdeler, er Tore Skoglund tilbake med en ny serie – denne gangen om yrkesgrupper. I seriens første program er det kommunearbeideren som får gjennomgå.

Serien skal på en humoristisk og uhøytidelig måte belyse mytene om folk i noen av de mest kjente yrkesgruppene våre. Felles for de som er valgt ut, er at alle er yrker vi er avhengige av.

En snev av sannhet?
De henger på spaden, og venter på den lange matpausen...Hvem kjenner ikke igjen beskrivelsen av den late kommunearbeideren i oransje jakke, eller den triste dama som sitter som en grå mus innerst i korridoren på kommunehuset og trenerer alle søknadene dine? Mytene om de kommunalt ansatte er mange, men finnes det et snev av sannhet bak dem?

Programleder Tore Skoglund spør, og håper på svar fra vaktmesteren, kinomaskinisten og næringssjefen som gjester studio i kveld. Gjester er Bjørnar Sellevold, Elin Albrigtsen og Odd Strandsveen.

Tidligere ordfører og reiselivsleder i Tromsø, nå daglig leder i Tromsø 2014 AS, Erlend Rian, er innkalt som ekspert, og kan forklare hvorfor mytene lever i beste velgående. Han forklarer hva som skjer med arbeidstakere når de går inn døra på kommunehuset.

Gjester og yrker
Gjestene ut over i serien er av det humoristiske slaget, og har som oppgave å bekrefte eller avkrefte mytene om seg selv.

En "ekspert" på yrkesgruppen vil også være til stede i hvert program for å forklare hvorfor de er blitt som de er blitt. Blant "ekspertene" er Torkjell Berulfsen, Bjarne Håkon Hanssen, Lene Elise Bergum, Bente Træen, Matz Sandman, Andreas Hompland og Anette Stiansen.

I tillegg til kommunearbeideren vil servitøren, legen, sykepleieren, drosjesjåføren, håndverkeren og politikeren få sitt pass påskrevet.

Faste deltakere
Ingrid Evertsen (kjent som "Mossa") representerer folkedypet, og mener sterkt og artig om det meste. "Politiker er ikke et yrke, men en uhelbredelig sykdom".

Kabaretgruppa "Asbjørnsen og Joh", bestående av Hilde Louise Asbjørnsen og Lene Kongsvik Johansen, kommer rett fra strålende anmeldelser og stor suksess i Grimstad. Der har de for andre år på rad høstet applaus for sin sommerkabaret. I studio hos Skoglund stiller de med splitter nye tekster som tar mytene på kornet, og kanskje gir et spark til noen og enhver.

Ordet myte kommer fra det greske ordet "mythos", og betyr muntlig fortelling. Myte er en folkelig oppfatning om typiske karaktertrekk hos en bestemt gruppe. Mytene er mange, de er gamle og de kan være usanne.

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Tromsø
Programleder: Tore Skoglund, tlf: 91 30 11 47 tore.skoglund@nrk.no

Prosjektleder: Beate Hårstad Jensen, tlf: 77 66 12 07 beate.harstad.jensen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78