Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. mars 2002 kl 20.35 Veterinærene i praksis

Hundeliv med ansiktsløftning

Emma og Joe Inglis i „Veterinærene i praksis
Emma og Joe Inglis i „Veterinærene i praksis" (Foto: Ken Green, BBC)
Trude får inn en skadet katt, funnet i en søppelcontainer i Bristol. Miss MacSweeney er en gammel dame som snart fyller 90 år, og nå betror hun seg til Maria om det svulne benet til dachshunden Sheena. På klinikken hos Emma i Cotswolds, Cheltenham, skal en hund få ansiktsløftning.

Tre forskjellige oppdrag for Trude, Maria og Emma i denne omgangen. Bygningsarbeideren som fant katten, mener den er slengt i containeren fordi noen har trodd den var død. Katten har fått hoften ut av ledd, men under kattepelsen finner Trude en microchip. Der framgår det hvem som eier katten og at dens navn er Bertie.

Opp med leppa!
På klinikken til ekteparet Inglis utenfor Cheltenham står Emma overfor en utfordring. Den ellers så livlige Zack, en hund av spaniel-rase, har mistet matlysten. Emma finner ut at en munninfeksjon hindrer den i å tygge, og at årsaken til infeksjonen er at Zack har altfor lange og tunge lepper. Så hun gjør alt klart for en ansiktsløftning – her skal overflødig hud bort og leppene strammes inn.

Om ”Veterinærene i praksis”
Denne sesongen viser NRK1 13 nye programmer i serien ”Veterinærene i praksis” hvor norske Trude Mostue er en av veterinærene. Da serien ble laget, hadde hun allerede tilbrakt 10 år i England. Serien ble en stor suksess, og Trudes kollega Steve Leonard er valgt til en av Englands mest attraktive ungkarer. Nå har de sammen kastet seg ut i to spin off-serier: ”Vets in the Wild” og ”Vets to the Rescue”.

”Veterinærene i praksis” trekker stadig 7 millioner seere i snitt i England.

Engelsk dokumentarserie fra BBC Worldwide
Originaltittel: Vets in Practice (serie 7)
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Emma og Joe Inglis i „Veterinærene i praksis“ (Foto: Ken Green, BBC)