Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 20. desember 2008 kl 21.45 Film: Uten kontroll

Et luftig drama

Den intense verden flygelederne lever i er settingen rundt denne historien hvor vi møter John Cusack og Billy Bob Thornton i de største rollene.

Nick Falzone (John Cusack) er sjefflygeleder ved New Yorks største kontrollsenter. Han har en stressende jobb som han setter sin stolthet i å utføre til punkt og prikke. Han blir ikke glad når en ny flygeleder dukker opp på banen…

Russell Bell (Billy Bob Thornton) er overført til New York fra et mindre flygesenter sørvest i USA. Årsaken er at han trenger større utfordringer. I sterk kontrast til Nicks anspente væremåte er Russell Mr. Cool, men ikke desto mindre med en lidenskapelig interesse for fly. På arbeidsplassen utvikler det seg til en stadig konkurranse mellom de to flygelederne, og konkurransen stanser heller ikke når arbeidsdagen er over.

Rivaliseringen mellom tar imidlertid en ny vending når Nick viser interesse for Russells vakre, men drikkfeldige kone Mary (Angelina Jolie), mens Nicks kone, Connie (Cate Blanchett) finner Russell svært spennende.

Om filmen
"Uten kontroll" er skrevet av Glen Charles og Les Charles, som tidligere har fått stor oppmerksomhet for tv-serier som "M*A*S*H", "Cheers" og "Taxi".

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk drama (1999)
Originaltittel: "Pushing Tin"
Med: John Cusack, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett, Angelina Jolie, Vicki Lewis
Regi: Mike Newell
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no