Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Krangel og oppgjør

Solveig tar et oppgjør med Eva og stemningen i huset. (Foto: Annelise Jackbo)
Solveig tar et oppgjør med Eva og stemningen i huset. (Foto: Annelise Jackbo)
I kveldens program får vi se at det bor en sterk kvinne i Solveig også. Etter en krangel mellom Eva og Karl Martin tar hun bladet fra munnen og forteller at stemningen i huset ikke er god.

Hun synes folk bør oppføre seg som voksne. De må holde seg for god til å krangle om alt og ingenting og å mobbe enkeltpersoner.

Solveig ser at de andre deltakerne blir overrasket når det er hun som tar tak i tingene. Hittil har hun vært den snille og stille Solveig, men nå vil hun gjøre noe med problemene.

Senere på dagen kommer den lokale barnedansgruppa på besøk. Det blir et møte som rører ved hjertet til de barske herrer. Både Thor og Ivar gråter en skvett, og det blir stor stemning og humør blant gjengen.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljoen, 23 04 72 36LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen