Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 7. mars 2008 kl 20.00 Sommer

Spenningsfylte dragninger

Christians (Jesper Langberg) sykdom gjør at han sårer Sophia (Lisbet Dahl) dypt selv om han ikke mener det. (Foto: Mike Kollöffel, DR)
Christians (Jesper Langberg) sykdom gjør at han sårer Sophia (Lisbet Dahl) dypt selv om han ikke mener det. (Foto: Mike Kollöffel, DR)
Yasin prøver iherdig å gjenoppta kontakten med Lærke, men dette er ikke den eneste relasjonen i familien Sommer hvor spenningene øker og konfliktene ulmer.

Det tar tid å finne en kjøper til familien Sommers legepraksis, men Adam mener han har funnet en løsning på situasjonen som også gjør at Christian og Sophia fortsatt kan bli boende. Men så får Adam noen nye og alarmerende opplysninger fra familiens advokat. Dette er informasjon som advokaten tidligere har lovet Christian å holde tett om.
Christians sykdom preger familien på en måte som kan være vanskelig å håndtere. Spesielt Sophia får gjennomgå mange vanskelige situasjoner, situasjoner hvor hun både blir såret, og hvor hun kommer i trøbbel i forhold til andre.
Jakob blir bedt om å dra tilbake til Malawi for Leger uten grenser. Samtidig får Mille tilbud om et attraktivt og spennende oppdrag som vil strekke seg over de nærmeste månedene.
Det er spenningsfylte dragninger i familien, og mange sterke viljer som bryter med hverandre.

Om serien
Danmarks Radio byr på nok et stort anlagt familiedrama med serien "Sommer". Det handler om generasjonskonflikt, kjærlighet og pliktfølelse i en legefamilie mange ser opp til. Men bak fasaden er ikke bildet like plettfritt.

Christian og Sophia Sommer har to sønner som begge har fulgt i sin fars fotspor og utdannet seg til leger. Hjemme i Danmark driver Christian og sønnen Adam en vellykket legepraksis i familiens praktfulle villa. Adam er den suverene kvinnebedåreren, intellektuelt skarpskodd og kanskje mer egnet som forsker enn som allmennlege.

Broren Jakob er den arbeidsomme idealisten, som sammen med samboeren Mille og hennes datter Lærke vender hjem til Christians 65-årsdag, etter å ha arbeidet for Leger Uten Grenser i Malawi i Afrika.

Når faren blir syk, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er ikke de så feilfri som man skulle tro?

Sendt tidligere.

Dramaserie fra Danmarks Radio (2008)
Produsent: Sven Clausen
Manus: Karina Dam og Jesper W. Nielsen
Regi: Carsten Myllerup sammen med Kathrine Windfeld (ep. 1-3), Kasper Gaardsøe (ep. 4) og Mikkel Serup (ep. 7 og 8).
I rollene: Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Cecilie Bøcker Rosling, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix m.fl.
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79, TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Blir også sendt fredag kl 20.00 på NRK3 info@nrk.no