Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. juni 2011 kl 21.10 Genial design

Begjær og bærekraft


På 80- og 90-talet ble designerene stjerner som konsentrerte seg om begjær heller enn behov og spilte på lag med forbrukersamfunnet. Men nå har tanken på bærekraft vunnet fram.

Om serien
Den britiske dokumentarserien "Genial design" tar seerne med på en fascinerende reise gjennom vår materialistiske verden. Serien utforsker hvordan designere gjennom århundrer har kjempet med industrialismen og kapitalismen for å kunne levere de produktene vi som individualister trenger.

Reisen starter i de første fabrikkene skapt av pionerene i den industrielle revolusjonen og fører oss videre inn i studioene og produksjonslinjene hos noen av dagens mest mektige og innflytelsesrike selskaper - Apple, IKEA, Ford og Volkswagen.

Genial design er laget av det samme teamet bak den prisbelønte serien "The Genius of Photography". De tar for seg historien fra da design kun var et biprodukt - til den sentrale rollen det spiller nå i en verden hvor vi sliter med overproduksjon, forbruk og miljøproblemer. Det blir intervjuer med flere av verdens ledende designere - deriblant Philippe Starck, Dieter Rams og Jonathan Ive og J Mays i Apple

Britisk dokumentarserie i fem deler (2009)
Orginaltittel: The Genius Of Design
Produsert av: Outright Distribution
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900