Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 28. november 2007 kl 20.00 Lydverket

Kjærlighet i Lydverket

Mona B. Riise snakker om kjærlighet i musikken i kveld. (Foto: Sebastian Ludvigsen)
Mona B. Riise snakker om kjærlighet i musikken i kveld. (Foto: Sebastian Ludvigsen)
Lydverket viser sin myke side og ser nærmere på verdens største tema i musikken, nemlig kjærlighet.

Når Minor Majority nå tar seg en velfortjent pause, må alle vi andre klare oss uten låtskriver Pål Angelskårs treffende betraktninger rundt kjærlighetens opp- og nedturer. Få med deg hvordan Angelskårs eget liv har gjenspeilt seg i Minor Majority sin musikk.

Britiske Linda Thompson er et ikon innenfor britisk folkrock, og er i dag elsket av artister som Rufus Wainwright og Antony Hegarty (Anthony & the Johnsons) som begge bidrar på Thompsons siste album, Versatile Hearts. Men det er vanskelig å se tilbake på Thompsons karriere uten å bli grepet av hennes dramatiske kjærlighetsliv. Etter et opprivende brudd fra ektemann og det musikalsk samarbeidspartner Richard Thompson, mistet Linda stemmen og trakk seg tilbake. Hun kom tilbake for fullt for noen år siden med "Fashionably Late", og har fulgt opp med en kritikerrost perle i år.

Ingrid Olava har vært kjent i musikk-kretser i flere år, men 2008 ser ut til å bli året da resten av Norge også får opp øynene for henne. Hun har skrevet kontrakt med EMI Norge, og tilbrakt de siste månedene i studio med produsent Frode Jacobsen (Madrugada), og i begynnelsen av neste år kommer debutalbumet. Lydverket har selvsagt fulgt Ingrid Olavas prosess når hun spiller inn sin første single, en vakker låt om starten på et forhold.

Rufus Wainwright er ikke bare fan av ovennevnte Linda Thompson, i kveld fortelle han hvorfor han simpelthen forguder Hollywoodlegenden Judy Garland så høyt at han har brukt et år av sitt liv til å gjenskape hennes opptreden på Carnegie Hall i 1961.

Lydverket sendes også på NRK1 onsdager ca kl 23.15.
Se www.nrk.no/p3 for fullstendige anmeldelser og programomtale.


Egenproduksjon
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Kontaktperson, Lydverket: Vivi Stenberg 23048421/48170315 ,
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no