Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. august 2000 kl 20.55 Walkabout: Texas

Walkabout: Texas (t)


NRK1 fredag 25. august kl 20.55
Walkabout (8:10)

4000 km gjennom Texas

Nils & Ronny tar deg med på roadmovie gjennom 4000 kilometer i USAs mest mytebelagte stat, Texas. Først må de gjennomføre et grunnkurs i \"taktisk selvforsvar\".

En velmenende taxisjåfør anmoder radarparet om å forberede seg på et møte med det voldelige Amerika ved å ta grunnkurs i \"taktisk selvforsvar\", som blant annet innebærer grundig innføring i bruk av alt fra lommekniv til maskinpistol.

Texas er stort og bensinen er billig. Nils & Ronny kjøper en 1966 Buick Wildcat - et flak av en bil - av Mr. Sandberg, en eks-Hells Angel med svenske aner. Han har mange biler på lager, men svært få som ikke bryter sammen etter få meters kjøring.

Fullt utstyrte cowboyer
Følg Nils & Ronny når de handler full cowboyrigg bestående av knallblå Wrangler dongeri med gule sting, hjorteskinnshansker, beltespenner som hjulkapsler og 10- liters hatter!
Vær vitne til at guttene blir arrestert grunnet Nils\' kreative tolkning av lokale trafikkregler. Se hvordan de trenger inn i USAs musikalske blueshjerte Austin og møter Clifford Antone, eier av verdens mest kjente bluesklubb. Der er også den 75 år gamle bluesgitaristen T.D. Bell, en levende legende i Texas som lærte \"The Blues\" på bomullsmarken.

Om Ronny Kristoffersen (32)
Har studert ved Trondheim Økonomiske Høyskole og ved Institutt for Drama, Film & Teater, Universitetet i Trondheim. Bodd og arbeidet i Kina og Hong Kong (bl.a. sammen med Anne Grosvold for NRK). Har arbeidet mye med dokumentar, bl.a. \"Vietnam Vågner\" (DR), \"Med Norge som venterom\" (NRK), \"Jeg elsker hvem jeg vil\" (NRK, sendt i SVT og DR). De to sistnevnte ble nominert til henholdsvis \"Gullruten\" (beste dokumentar 1996) og \"Amanda\" (co-regi 1997) samt \"Gullrute\" (beste holdningsskapende film). Startet \"Nils & Ronny\" vinteren 1998 sammen med Nils Henrik Wærstad. Foruten å være makkeren til Nils foran kameraet, har han hovedansvaret for \"Walkabout\"-serien med en multirolle som regissør, fotograf og prosjektleder.

Om Nils Henrik Wærstad (34)
Utdannet kjemiingeniør, jobbet i radio, vært programsjef i DagTV og tv-fotograf i NRK, før han startet selskapet \"Nils & Ronny\". Nils har mange rare tanker oppe i hodet som nå og da faller ut på et papir til mulig bruk i et tv-program. Nils er kreativ, morsom og smågal og den som figurer mest foran kamera i \"Walkabout\". Han er ansvarlig for research og administrasjon, i tillegg til delregi og foto.

NRK1 fredag kl 20.55

Bilde
Nils & Ronny lærer alt om selvforsvar før de begir seg ut på en 4000 km lang reise gjennom Texas. (NRK-foto: Ole Kaland).

Norsk underholdning i ti deler
Ved Nils & Ronny
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen, tlf. 67 55 91 10
Prosjektleder NRK: Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56 (anne.bekkevold@nrk.no)