Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. mai 2004 kl 19.55 Hvilket liv!

Ut på tur – aldri sur…

Ben (Robert Lindsay) har skaffet seg et digitalt kamera, som skaffer ham mye trøbbel. Susan (Zoë Wanamaker) er skeptisk
Ben (Robert Lindsay) har skaffet seg et digitalt kamera, som skaffer ham mye trøbbel. Susan (Zoë Wanamaker) er skeptisk
Familien Harper er i Spania. Susan har fikset en gratis ferie for fire personer. Ben, sin vane tro, er helt sikker på at han ikke kommer til å like seg. Bagasjen er allerede blitt borte på veien, men Bens nye leketøy, et digitalt kamera, er en stor trøst.

Ben og Susan må ut og handle nye klær, og inne i butikken blir de stanset av to politimenn som advarer dem mot lommetyver. Det viser seg dessverre at "politimennene" er tyver som stjeler Bens penger og kredittkort. Tilbake i leiligheten setter Susan i gang med å ordne nye kort. Ben hygger seg med sitt digitale kamera utendørs, men han er litt uforsiktig med hva han tar bilde av. Helt tilfeldig tar han bilde av naboens toppløse kone. Ben unngår så vidt å bli banket opp av ektemannen.

Det er dårlig med penger i familien Harper, det vil si Nick har så han klarer seg og vel så det. Han tilbyr foreldrene et lån mot at Ben lager apelyder. Ben nekter, og må finne seg i å gå sulten resten av dagen. Desperat av sult blir Ben oppdaget da han prøver å stjele rester etter naboens frokost. Denne gangen får han seg en på trynet. Susan har det heller ikke enkelt. Hun skal kjøpe krem mot insektbitt, og på stotrende spansk blir hun misforstått og tatt for å flørte med apotekeren. Resultatet er at hun blir angrepet av hans sjalu kone.

Alt ser ut til å ordne seg da Nick ber foreldrene ut på middag – uten noen betingelser. Det skjer imidlertid uforutsette ting også under denne middagen, og det gamle ordspråket "borte bra, men hjemme best" ser ut til å gjelde for familien Harper også.

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, møter vi familien Harper: mor, far og tre barn – kort sagt en helt vanlig familie. Men deres familie virker likevel som en psykologisk geriljakrig…

Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt "attpåklatten" Michael i huset, står prøvelsene i kø hos Harpers. Og det er ikke fritt for at problemene forplanter seg til tannlegekontoret.

I denne serien har datteren Janey flyttet hjemmefra, og datteren til Bens fetter, Abi, har flyttet inn i det Harperske hjem.

Britisk situasjonskomedie, serie 4
Originaltittel: "My Family"
Episodetittel: "The Canary Cage"
I rollene: Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Kris Marshall (Nick), Siobhan Hayes (Abi), Gabriel Thomson (Michael), Kieron Self (Roger)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Ben (Robert Lindsay) har skaffet seg et digitalt kamera, som skaffer ham mye trøbbel. Susan (Zoë Wanamaker) er skeptisk