Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. desember 2005 kl 23.10 Store studio

Diverse artister

Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av blant andre Åsa Waldau, Duran Duran og Vidar Busk. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av blant andre Åsa Waldau, Duran Duran og Vidar Busk. (Foto: Jan Alsaker)
Lovsang kan lede til så mangt. Platekontrakt, for eksempel. Den plateaktuelle Knutby-kjendisen Åsa Waldau er gjest i Store studio, sammen med 80-tallsheltene Duran Duran. Vidar Busk har også tatt turen. Dessuten: Bananarama og filmskaperen Miranda July.

Hun ble først omtalt som "Kristi brud". Åsa Waldau var den mystiske lederen for menigheten på det lille tettstedet Knutby, som ble kjent gjennom en besynderlig drapssak. Nå forsøker Waldau å lansere en ny karriere, som sanger. Hun synger ut i Store studio.

Det gjør også Vidar Busk, som er aktuell med den tredje og siste (?) platen i sitt amerikanske epos. "Starfish" er karakterisert som Florida-inspirert musikk, og det kan vi saktens trenge på en mørk desemberkveld.

80-tallet
Tiåret 1980-1990 har ikke spesielt høy status blant populærkulturelle feinschmeckere. Men det hendte faktisk bra ting også, og noen av gruppene har maktet å holde sammen. Guttene i Duran Duran er et eksempel. De ble sist sett på scenen i Oslo Spektrum under gårsdagens Nobelpriskonsert. I Store studio er det litt løsere snipp.

I tillegg har Per møtt jentene bak 80-tallshiten (som egentlig er en 70-tallshit) "Venus": Bananarama, selvsagt. Planlegger de et comeback?

Kritikerrost
Miranda July har laget filmen "You and Me and Everybody We Know". Den har allerede gjort seg mer enn bemerket på Sundance og i Cannes, og har norsk premiere 2. juledag. I kveld får du vite hvorfor.

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.


Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)