Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. mai 2009 kl 21.10 Hovedscenen: Julia Fischer - fiolin og klaver

Årets kunstner på fele og klaver

Fiolinist Julia Fischer er også en habil konsertpianist. Som her i
Fiolinist Julia Fischer er også en habil konsertpianist. Som her i "Hovedscenen", i Griegs a-mollkonsert sammen med dirigent Matthias Pintscher og de tyske ungdomssymfonikerne.(Foto: Cmajor Entertainment)
Julia Fischer (25) ble kåret til "Artist of the year" av tidsskriftet Gramophone i 2007 og ble hedret med samme tittel under Midem-festivalen i Cannes i januar i år. I 2008 holdt hun en uforglemmelig konsert i Frankfurts Alte Oper som vi i kveld får se i Hovedscenen.

Fischer står fram i "Hovedscenen" 17. mai i et imponerende konsertrepertoar som blant annet inkluderer Edvard Griegs a-mollkonsert.

Sjelden opptreden
Til vanlig spiller fiolinvirtuosen Julia Fischer på en Guadagnini fra 1742, men hun er også en habil konsertpianist. Dette er en av hennes sjeldne opptredener på klaver, og konserten fant sted i Frankfurts gamle operahus i fjor.

I Griegs a-mollkonsert spiller hun sammen med de tyske ungdomssymfonikerne (Junge Deutsche Philharmonie) under ledelse av dirigent Matthias Pintscher.

Instrumentbytte
Etter at Pintscher har ført orkestret gjennom "Don Juan" av Richard Strauss, skrider Fischer til verket i en av de mest henrivende og kjente fiolinkonserter, Camille Saint-Sans´ tredje (b-moll). For så etter pausen å bytte instrument – til klaver i Griegs a-mollkonsert.

-"Alles øyne og ører var rettet mot Julia Fischer. I den store salen var spenningen til å ta og føle på. Skulle en av verdens store fiolinister dumme seg ut ved flygelet, eller skulle en ny klavervirtuos bli født? Allerede før andresatsen av Griegs a-mollkonsert var det klart for alle i salen at de var vitne til en av Julia Fischers største triumfer".

Sitatet er hentet fra anmeldelsen i avisen Frankfurter Rundschau 2. januar i fjor.

Julia Fischer ble kalt inn i salen igjen etter konserten – fem ganger!

Tysk musikkprogram (2008)
Originaltittel: Julia Fischer - Violin and Piano
Produsert av: Cmajor Entertainment
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900