Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. mai 2006 kl 23.55 Casanova

Casanovas eventyr

Casanova (David Tennant) innynder seg ved hoffet i London. (Foto: Powercorp)
Casanova (David Tennant) innynder seg ved hoffet i London. (Foto: Powercorp)
Historien om verdens mest berømte forfører fortsetter. Han er en gammel og syk mann, men i glimt fra fortiden ser vi hvordan han sjarmerte seg inn i hjertene til både kvinner og menn.

Vi følger Casanovas eventyr i London hvor han får et glimt av den skjønne Henriette. Han klarer å sjarmere seg inn i hoffkretser. I Napoli møter han en gammel venn. Han lever fortsatt på sin sjarm og talegaver, og med det både tjener og taper han formuer.

Tilbake i nåtiden ser vi at Edith innser at Casanova kanskje tar feil i at Henriette er død. Men nå er Casanova selv svært syk og nær døden.

Om serien
Navnet Casanova er synonymt med erobring og knuste hjerter, men hvem var mannen bak myten? Som den aldrende Casanova møter vi Oscarvinner Peter O’Toole. Historien starter med at en syk og gammel forfører ser tilbake på livet sitt.

Giacomo Girolamo Casanova ble født i Venezia i 1725, og vokste opp til å bli en ytterst sjarmerende luring som vanskelig kunne motstå det motsatte kjønn. Han skal ha forført 132 kvinner, men det var mye mer ved denne mannen enn bare en velutviklet sexdrift. Han var en driftig og kulturell sjel, en mann med kunnskap og kløkt som var opptatt av sitt utseende og sosiale rang. Han tjente en formue og tapte den, han ble fengslet og unnslapp – og konverserte lett med Voltaire og hans like.

Serien er på tre episoder og starter og slutter like før Casanova dør i 1798.

Britisk dramaserie 2005
Produksjon: Powercorp for BBC
Manus: Russel T. Davis
Regi: Sheree Folkson
I rollene: David Tennant (ung Giacomo Casanova), Peter O’Toole (eldre Casanova), Laura Fraser (Henriette), Nina Sosanya (Bellino), David Foxxe (adelsmann), Tamzin Griffin (adelskvinne), Rose Byrne (Edith), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)