Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. oktober 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Roadmovies

Mikal Olsen Lerøen kaster smokingen og ifører seg kjøredress når han i kveldens Filmplaneten presenterer roadmovies. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Mikal Olsen Lerøen kaster smokingen og ifører seg kjøredress når han i kveldens Filmplaneten presenterer roadmovies. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Et Filmplaneten-program om roadmovies må selvfølgelig ta utgangspunkt i USA. Mikal Olsen Lerøen har tatt turen til New York og New Jersey, og han kan friste med stoff om den nye Che Guevara-filmen og intervju med Ridley Scott.

Easy Rider fremstår for mange som roadmovie'n med stor R. Senere har det kommer flere filmer der selve reisen er målet, og blant disse er Thelma & Louise blant de mest kjente. I Filmplaneten blir det intervju med filmens regissør Ridley Scott, og et møte med Susan "Louise" Sarandon.

Dessuten blir det møte med Walter Salles, regissøren av Motorsykkeldagbøkene, den nye filmen om revolusjonshelten Che Guevaras motorsykkelreise gjennom Sør-Amerika i 1952.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer. Denne sesongen blir det blant annet to programmer om Woody Allen, en "Monstertorsdag"-spesial, program om musikaler og et program om skrekkfilmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,