Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. mars 2009 kl 19.30 Niklas' mat

Lammeroastbiff

Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt. (Foto: SVT)
Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt. (Foto: SVT)
Med et utvalg utsøkt lammekjøtt for hånden, velger tv-kokken Niklas Ekstedt å lage lammestek. Her er det snakk om den fineste fileen, som vi gjerne kan kalle lammeroastbiff, mener Niklas.

Til forrett lager han en salsa verde med ansjos. Tilbehøret er røbeter glassert med honning og en aspargespasta med mascarponeost.

Stockholm og Kroatia
Før Niklas gjør en avstikker sammen med Karin Ihre til Stockholms skjærgård, rekker han å være med på en matlagingskonkurranse i Kroatia. Også der skal det handle om asparges, men vill asparges denne gang, som har en kort sesong med bare en måned eller to på sommeren.

Kajakkturen utenfor Stockholm blir røff med bistert vær. Likevel klarer Kari og Niklas å lage mat utendørs, på primitivt vis.

Svensk matserie (2008)
Originaltittel: Niklas mat høst 08/1-10
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900