Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. november 2007 kl 19.55 Faktor: Mirakelmannen

Helbredelse ved bønn

Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen. 
 (Foto: NRK)
Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen. (Foto: NRK)
Svein-Magne Pedersen er en omdiskutert helbredelsespredikant som driver stiftelsen "Misjonen Jesus Leger" i Vennesla. Pedersen forteller at han fikk evnen til å helbrede etter å ha bedt til Gud om å få den kraften i 1971. I dag har han rukket å be en million bønner, og han mener dette har helbredet godt over 50.000 nordmenn. Faktor følger Sven-Magne Pedersen, og kanskje får vi se mirakler på tv?

Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen er en utrettelig mann med et sterkt kall.

– Det skjer mirakler på hvert møte, men det er ikke alltid journalistene får det med seg, for de kommer i full fart og skal nå deadline i avisene. Kanskje har jeg bedt i et kvarter eller en halvtime, og så har det ikke dukket opp noe mirakel. Så stikker de av gårde uten å få det med seg. Men jeg skulle gjerne hatt et sterkt mirakel på tv, sier Svein-Magne Pedersen.

Kølapp
Kritikk er en del av jobben, mener han, men han skulle så gjerne fått vist et stort mirakel på tv som kunne feid all tvil til side. Faktor følger ekteparet Pedersen på alternativmessen i Tromsø, og på helbredelsesmøte i Fagernes og Rakkestad. Svein-Magne forkynner og helbreder, og alle som vil får trekke kølapp. Han holder utrettelig på til sistemann er bedt for, om så til morgenen gryr. Kona Solveig derimot kjenner at det til tider har en pris å være helbredelsespredikantens kone.

På møtene treffer vi unge og gamle som alle mener de har opplevd et mirakel etter å ha blitt bedt for av Svein-Magne Pedersen.

Dokumentert
– Jeg blir av og til irritert over leger og andre som sier at det ikke fins dokumentasjon på helbredelse. Det fins mange dokumenterte helbredelser på legekontor og sykehus rundt omkring. Legene bør få hodet opp av sanda og si: Det fins mirakler, sier en oppgitt Svein-Magne Pedersen.

Pedersen har 15 personer på lønningslisten, og 8,8 millioner i omsetning. Inntektene kommer hovedsakelig fra kollekt og teletorgtjenester.

Verdens eneste Telekirke
Pedersen har 15 personer på lønningslisten, og 8,8 millioner i omsetning. Inntektene kommer hovedsakelig fra kollekt og teletorgtjenester.

Svein-Magne Pedersen driver verdens eneste Telekirke. Det er en teletorgtjeneste der opptil 120 personer kan ringe inn samtidig. For kr. 100 kan man i en halvtime få forkynnelse og forbønn for sykdommene sine. Telekirken startet i fjor, og rundt 7000 har hittil ringt inn.

På pc-skjermen kan Svein-Magne Pedersen følge med på hvor mange som ringer inn ved å se på de gule smileansiktene som popper opp. Ved å trykke på 0-tasten kan innringerne vise om de ønsker freLse eller forbønn. Han kan også legge munnkurv på innringerne, da blir ansiktene røde. – Dette er et genialt påfunn, og det er den eneste kirken i sitt slag i verden i dag, sier Svein-Magne Pedersen. I programmet kan du se hvordan dette fungerer i praksis.Egenprodusert dokumentar fra NRK Fakta
Programansvarlig: Beate Rendahl, tlf: 91 83 35 44
Prosjektleder: Cathrine Wik, tlf: 93 22 74 80
Redaktør: Oddbjørn Rosnes, tlf: 47 81 54 58
Kontaktperson Markeds- og kommunikasjonsavdelingen: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte
Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen. 
 (Foto: NRK)
Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen. (Foto: NRK)
, tlf: 815 65 900