Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 4. november 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Film etter noter

En ulastelig antrukket Mikal Olsen Lerøen gir oss et innblikk i filmmusikkens verden. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
En ulastelig antrukket Mikal Olsen Lerøen gir oss et innblikk i filmmusikkens verden. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
En total filmopplevelse dreier seg ikke bare om manus, skuespillere, kameravinkler og redigering. Filmmusikken spiller en avgjørende rolle, og i dette første av to programmer fokuserer Filmplaneten på bruken av musikk i actionfilmer.

I utgangspunktet er ingen typer musikk upassende som filmmusikk, men slettes ikke all musikk passer til alle filmer. Det er viktig å velge musikk som fungerer i samspill med de øvrige bildene, musikk som kan virke stemningsskapende eller fremheve det man ønsker.

I kveld handler det om musikkbruk i action-filmer, og vi møter regissører og komponister og får klipp fra filmer som "Speed", "Rush" og "Terminator".

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer. Denne sesongen blir det blant annet to programmer om Woody Allen, en Monstertorsdag-spesial, program om musikaler og et program om skrekkfilmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,