Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. august 2002 kl 23.40 Sang til moderne kvinner: Gården for den utvalgte

Odelsjenter

Grete Sønsteby er utdannet økonom, men kjøpte gård som hun driver. (Foto: Ellen Korvald)
Grete Sønsteby er utdannet økonom, men kjøpte gård som hun driver. (Foto: Ellen Korvald)
I det siste programmet i serien møter vi to odelsjenter, Grete Sønsteby og Viil Lied, som på hver sin måte må ta stilling til det å eie og drive en gård.

Grete Sønsteby gjorde karriere innen økonomi. Da hun senere ønsket å overta gården, møtte hun sterk motvilje fra faren. Grete valgte å kjøpe en annen gård, der hun nå er i ferd med å starte ny næringsvirksomhet.

Viil Lied er også odelsjente, men er midt i IT-studiene og er usikker på om hun skal gi etter for presset om å overta, eller velge en urban tilværelse i utlandet.

Om serien
”Sang til moderne kvinner” er en hyllest til moderne kvinner som har gjort selvstendige valg for hva de vil med livet sitt. Initiativet til serien kom fra filmprodusent John-John Bruseth som er bosatt ved Larvik. Han har portrettert 13 sterke kvinner i samarbeid med kommunene langs Numedalslågen i ”Den Grønne Dalen” hvor 11 av kvinnene er bosatt. ”Den Grønne Dalen” ønsker å markere seg som en region med muligheter for spennende, varierte og gode liv for moderne kvinner.

Menneskene bak serien
Numedalsutvikling BA har vært hovedprodusent for fjernsynsserien. Prosjektleder har vært Kjetil Heitmann, tlf. 32 74 65 66, mobil nr. 90 91 98 60
John-John Bruseth I Alle Tiders Film og TV er idéhaver, medprodusent, regissør og musikkansvarlig, mens Eirik Kaasa Eliassen har vært utøvende produsent.

For nærmere informasjon om fjernsynsserien kan regissør John-John Bruseth kontaktes på telefon 97 09 89 14. For nærmere informasjon om Den Grønne Dalen kan koordinator Ellen Korvald kontaktes på tlf. 32 76 06 52.

Pressekontakt: Hilde Ljøen(tlf. 23 04 72 36)

Bilde
Grete Sønsteby er utdannet økonom, men kjøpte gård som hun driver. (Foto: Ellen Korvald)


LENKER
  • www.gronndal.no