Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. januar 1999 kl 23.10 Nattkino: Texas Blues

Nattkino: Texas Blues (t)

NRK1 lørdag 9. januar kl 23.10
Nattkino: Texas Blues

En barpikes musikalske drøm
I filmens verden drømmer en barpike alltid om et bedre liv, gjerne som stjerne. Så også bartenderen Juanita (Lesley Ann Warren) i mandagsfilmen \"Texas Blues\".
Juanita serverer sine drinker til tonene fra en god gammeldags jukeboks. Hennes liv bak bardisken i Fort Worth i Texas består av flyktige romanser og løfter om ekteskap. Men Juanitas drøm er å bli låtskriver.
Hjemme har hun tapetsert veggene med store plakater av countrylegenden Willie Nelson. Mest opptatt er hun likevel av sin 18-årige datter Candy (Julia Roberts), som vil flytte til Colorado sammen med en heller tvilsom type.
Så skjer et dødsfall i byen som vekker såre minner hos Juanita. I begravelsen kommer nemlig gamlekjæresten Slick (Peter Coyote), som dumpet henne for en annen jente for 20 år siden.
Etter hvert blir Juanita oppmuntret av sjefen til å skrive en sang om sin kjærlighetssorg. Og slik begynner snøballen å rulle...

Musikalske stjerner
Filmen inneholder åtte originalskrevne sanger som inkluderer låter av såvel Willie Nelson som Emmylou Harris og Billy Vera.
Både Willie Nelson og Emmylou Harris medvirker for øvrig selv i filmen. Den legendariske bluesartisten John Mayall er en annen av stjernene vi får møte.
NRK1 lørdag kl 23.05

Bilder (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
Barpiken Juanita (Lesley Ann Warren) drømmer om å bli låtskriver.
Juanita (Lesley Ann Warren) møter gamlekjæresten Slick (Peter Coyote).

Amerikansk film fra 1988
Regi: Bobby Roth
Originaltittel: Baja Oklahoma
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51
I rollene Lesley Ann Warren, Peter Coyote, Swoosie Kurtz, Billy Vera, Julia Roberts, Bill Forsythe, Bruce Forsythe og Anthony Zerbe