Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. april 2008 kl 23.15 Detektimen: Kalde spor

Savnet hodeskalle

Førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) blir kontaktet av en tidligere etterretningsagent i en sak om en forsvunnet hodeskalle. (Foto: BBC)
Førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) blir kontaktet av en tidligere etterretningsagent i en sak om en forsvunnet hodeskalle. (Foto: BBC)
Politiske intriger, spionasje og hevnmotiver ligger bak når "Kalde spor"-teamet får en 20 år gammel sak i fanget fra det britiske etterretningsvesenet M16).

Fortiden banker igjen på døren til førstebetjent Peter Boyd og hans folk, denne gang i form av en hodeskalle etter en stammeleder som levde i Sudan på 1800-tallet.

Skallen som går under navn av "The Mahdi", blir aktuell igjen da den sudanske politikeren Khaled Ahmad går til sultestreik midt i London. Årsaken er at britiske myndigheter nekter å utlevere skallen til Sudan.

Ugler i mosen
Hva som ligger bak britenes avvisning, skal være usagt. Men Peter Boyd aner at det er noen som ikke har rent mel i posen da han blir kontaktet av en pensjonert MI6-agent, Sir Cyril Barrett.

Barrett ber Boyd gjenåpne en helt annen sak, nemlig mordet på den irakiske flyktningen Omar Jaffiri. For 20 år siden ble han funnet livløs i sin egen matvarebutikk. Eks-agenten lar det skinne gjennom at saken med hodeskallen og mordet på Jaffiri er forbundet med hverandre.

Om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier og vant den internasjonale Emmy-prisen for beste dramaserie i 2004.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Når nye vitenskapelige landevinninger og opplysninger muliggjør det, vil spesialgruppen for uløste kriminalsaker gjenåpne etterforskningen. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten førsteinspektør Peter Boyd, spilt av Trevor Eve, består spesialenheten av psykologieksperten av Grace Foley (Sue Johnston), patologen Eve Lockhart (Tara FitzGerald) samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Felicite du Jeu).

Britisk kriminalserie (2007)
Originaltittel: Waking the dead, series 6
Kveldens episode: Waking the dead, series 6: Deus ex Machina
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve Lockhart), Felicite du Jeu (Stella Goodman), Wil Johnson (Spencer Jordan)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Les mer: http://


LENKER
  • Les mer