Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. oktober 2005 kl 20.40 Presidenten

C.J. Creggs etterfølger

Pressesekretær Claudia Jean Cregg må tre inn som president Bartlets nye stabssjef. (Foto: Warner Bros.)
Pressesekretær Claudia Jean Cregg må tre inn som president Bartlets nye stabssjef. (Foto: Warner Bros.)
Forhandlingene på Camp David har foreløpig resultert i et utkast til en avtale mellom israelerne og palestinerne. Men nå meldes det at stabssjef Leo er savnet i området ved presidentens landsted.

Så kommer meldingen om at sikkerhetsagenter har funnet Leo ute i skogen, antagelig rammet av et alvorlig hjerteslag. Han fraktes i største hast til et marinehospital i delstaten Maryland.

Noe av det første president Bartlet gjør i timene som følger, er å utnevne pressesekretær C.J. Cregg som ny stabssjef. Det er underforstått at kommunikasjonsdirektør Toby tar den ekstra oppgaven med å lede pressekonferansene i Det hvite hus.

Begynnertabbe
Allerede på pressekonferansen om forhandlingene på Camp David, trekker C.J. seg tilbake og takker pressekorpset for et godt samarbeid gjennom seks år. Hun ber journalistene behandle Toby pent.

Trengt opp i et hjørne i forbindelse med et spørsmål om situasjonen på Gazastripen, kommer Toby til å si noe ufordelaktig om C.J. Og det er på pressekonferansen dette skjer.

Forholdet mellom Toby og C.J. blir ytterligere betent i timene som følger. Det står nå klart at den nye stabssjefen må skaffe en ny pressesekretær så raskt som overhodet mulig.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Liftoff
Produksjon: Warner Bros.
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer