Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Cotty i sentrum

Cotty og Karl Martin i en heftig øvingsscene. (Foto: Annelise Jackbo)
Cotty og Karl Martin i en heftig øvingsscene. (Foto: Annelise Jackbo)
Da Cotty vokste opp, var det ikke mye klem og kos å hente hos moren. Selv håper Cotty at hun har klart å legge vekt på andre verdier enn moren, men hun innrømmer at hun har arvet hennes perfeksjonisme.

Revyen begynner så smått å ta form, og alle øver flittig. Innimellom blir det tid til pauser og sosialt samvær. Randi har sydd seg et tyllskjørt som hun prøver på – til stor begeistring fra mange av deltakerne.

I kveldens program tar Henry og Ivar seg en tur opp i fjellet. De nyter naturen, og spretter oppover som fjellgeiter. Før de vender tilbake, rekker de en rask politisk diskusjon.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljoen, 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen