Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. april 2008 kl 19.00 Migrapolis: Veien tilbake

Fra tilbakeskritt til framskritt

Vigdis Roos ble mishandlet som barnehjemsbarn, nå hjelper hun andre i lignende situasjoner som saksøker staten. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Vigdis Roos ble mishandlet som barnehjemsbarn, nå hjelper hun andre i lignende situasjoner som saksøker staten. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Tre mennesker i vanskelige livssituasjoner bruker sine dyrekjøpte erfaringer til å hjelpe andre. Du møter dem i Migrapolis.

-Jeg satt inne i et lite skall som barn, sier Vigdis Roos. Hun bodde på barnehjem på 50- og 60-tallet og opplevde å bli bundet fast til sengen og å bli nektet mat. Vigdis ruset seg fra hun var 11 år til hun var over 40. Nå har hun fått erstatning fra staten og jobber med å hjelpe andre i den vanskelige erstatningsprosessen.

Wayback
Ikhlaq Khan ble dømt for vold og ran og fikk en samlet dom på 7 år. Etter første fengselsopphold sto han uten jobb og følte seg ensom. Han havnet raskt tilbake i det kriminelle miljøet. Under det andre fengselsoppholdet bestemte han seg for å endre kurs. Nå er han aktiv i organisasjonen Wayback som jobber med å få kriminelle tilbake til et normalt liv i samfunnet. Han har benyttet egne opplevelser til å skape en meningsfull jobb.

Kokebok for nyresyke
Da Siraaj Fisher fikk nyresvikt, oppdaget han hvor glad han er i mat. For nyrepasienter som går i dialyse, må leve på en svært streng diett. Helt vanlig mat som kjøtt og poteter blir gift for kroppen. Men Siraaj klarte ikke å slå seg til ro med det. Med seg selv som prøvekanin eksperimenterte han med ulike retter foran hver dialysebehandling. Resultatet er blitt en trygg kokebok med velsmakende retter for alle som venter på friske nyrer.

Sendt i går på NRK1.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside