Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. juni 2008 kl 19.30 Kollektivet i Köping

Prisbelønt dokumentar

Kollektivet i Köping: Mats (Mats Halvarsson) på sykkelen fører an i første episode av den prisbelønte svenske serien om Köping-kollektivet. (Foto: Sto-Cph)
Kollektivet i Köping: Mats (Mats Halvarsson) på sykkelen fører an i første episode av den prisbelønte svenske serien om Köping-kollektivet. (Foto: Sto-Cph)
Mats, Linda og de andre i Köping-kollektivet er funksjonshemmede. De strever med ting slik folk flest gjør. Vi følger dem de neste seks ukene i den prisbelønte svenske dokumentarserien.

Mats og Linda bor i et kollektiv sammen med Tobbe og Micke, som også er funksjonshemmede.

Det stunder til stunder dans i Folkets Park. Vil Linda treffe drømmeprinsen, og hvordan går det med kjæresteparet Mats og Karin? Og kommer Mats til å klare førerprøven?

Tobbe brenner for to ting – først og fremst fotball, og så er han veldig glad i kaffe. Micke er en livlig type, han har alltid noe på gang og han digger musikk.

Om serien
Den svenske dokumentarserien om Köping-kollektivet vant prisen både som "Årets program" og "Årets dokumentärprogram" i den svenske TV-galan 2007. Vi følger de funksjonshemmede og ikke lenger helt unge Linda, Mats, Tobbe og Micke. Serien er skrevet av Lars Filip Hamar – forfatter, journalist og programleder i fjernsyn – som selv er født i Köping for 33 år siden.

Det hører med til historien at funksjonshemmede Linda er Lars Filips storesøster, og at hennes bror også har hatt en finger med i produksjonen av serien. Foruten prisene som i fjor ble serien til del, ble den også hyllet av kritikere og andre.

En ny sesong av serien er allerede ferdig innspilt (sendt på TV4 i februar-mars, 2008).

Svensk dokumentarseriKollektivet i Köping:e i seks deler (2007)
Originaltittel: Köping
Kveldens episode: Om längtan, kärlek och drömmar
Produsert av: Sto-Cph
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no