Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. juli 2007 kl 21.20 Doc Martin

Forvekslinger og bestyrtelse i Portwenn

Vann over hodet? Doktor Martin (Martin Clunes) får med to vanskelige pasienter å gjøre i ukens episode. (Foto: ITV)
Vann over hodet? Doktor Martin (Martin Clunes) får med to vanskelige pasienter å gjøre i ukens episode. (Foto: ITV)
Hvorfor har programlederen på lokalradioen begynt å snøvle? Og hva er det med gamle herr Cooke som stinker så fælt? Det blir mye å ordne opp med for doktor Martin i den sør-engelske byen Portwenn.

Det lukter stramt av gamle herr Cooke. Han kan ikke lenger være i samme rom med andre mennesker. Og Caroline Bosman på lokalradioen har muligens et alkoholproblem. Som bilist er hun begynt å synde mot trafikkreglene. Og lytterne synes heller ikke diksjonen hennes er hva den var. Hun er begynt å snøvle når hun gjør mikrofontjeneste.

Reaksjoner på kona
Carolines mann, Tom Bosman, er begynt å reagere på kona. Han tar nå deres ekteskap opp til alvorlig vurdering.

Doktor Martin gjør en rekke undersøkelser av gamle Cooke og han tar flere tester. Uten at kilden til stanken avsløres. Ikke engang grundig kroppsvask virker. I mellomtiden er doktor Martins forværelsesdame Pauline begynt å interessere seg for problemet. Hun har lagt merke til at herr Cooke alltid har med seg en bag hvor han går og står.

Alkotester
I mellomtiden er også Louisa, Carolines venninne, begynt å ta opp spørsmålet om drikkevaner med henne. Men det fører ikke fram, Caroline bare stryker på dør i raseri.

Enden på visa er at Martin må ta affære. Han innkaller Caroline til legekontoret for om mulig å finne ut om hun er alkoholiker. Da hun kommer, koker hun straks over. Martin får dermed ikke tatt prøvene han skulle av henne. Martin rapporterer saken til politikonstabel Mylow. Han anbefaler at Caroline får "blåse i ballongen". Martin frykter for at hun kan være en fare både for seg selv og andre i trafikken.

Ved sykesengen
Mylow får omsider testet Caroline, og resultatet er mye verre enn fryktet. Hun lider av noe helt annet enn alkoholisme.

Hennes mann, Tom, som nå har flyttet fra henne, står ved Carolines sykehusseng da hun våkner opp…

Om serien
Landsbylegen Martin Ellingham, best kjent som dr. Martin, er tilbake i en ny senderekke om doktoren som ikke lenger tåler å se blod.

Selv om han en gang var en framgangsrik kirurg i London, så mangler dr. Martin fullstendig sosiale antenner. Hans inntreden i det lille Cornwall-samfunnet Portwenn i Englands sørligste region skjer med et brak. Martins tilknytning der er tanten Joan.

Overgangen fra et hektisk og anonymt storbyliv er stadig vanskelig for dr. Martin, med ditto konsekvenser for hans nye pasienter. I begynnelsen mislikte de fleste i Portwenn sterkt den nye legen. Men nå er det på tide å se hvordan det går med ham i fortsettelsen!

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin, series 2
Produsert av: PORTMAN ENTERTAINMENT LTD for ITV1
I rollene: Martin Clunes (Martin Ellingham), Caroline Catz (Louisa Glasson), Stewart Wright (Mark Mylow), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absalon (Al Large), Stephanie Cole (Joan Norton), Katherine Parkinson (Pauline)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no