Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. september 2000 kl 21.30 Hjerteflimmer

Hjerteflimmer (t)


NRK1 søndag 24. september kl 21.30
Hjerteflimmer (5:5)

Full splittelse mellom bestevenninnene

Det er gått nesten ett år siden Claire og Peter holdt bryllup i den første episoden av \"Hjerteflimmer\", og verden er ikke til å kjenne igjen. Claire, Sara og Helle har alle fått rusket grundig opp i tilværelsen. Det er også et spørsmål om samholdet mellom de gamle bestevenninnene vil overleve påkjenningene.

Claire og Peters forhold er det eneste som ikke har vært utsatt for alvorlige trusler. Til gjengjeld føler Claire sterk harme overfor venninnene som hun føler har holdt henne utenfor alt som har skjedd. Hun er lamslått over nyheten om at Helle venter barn med sønnen hennes, 23-åringen Jacob. Som så mange mødre er Claire tilbøyelig til å frikjenne sin egen sønn. I stedet anklager hun venninnen for å ha vært på barnerov. Det fører til et brudd med dem begge.

Helle gleder seg over barnet hun venter og forsøker å ignorere Claires fiendtlighet. Hun slipper å treffe henne, for nå holder Claire seg hjemme hver gang hele vennegjengen er samlet.

Sara klarer fortsatt ikke å foreta et valg mellom ektemannen Lars og elskeren Olof. Hun har også svart samvittighet overfor den frodige unge kvinnen Marie, som er mor til Olofs tvillinger. Hun oppfatter Sara som en fortrolig venninne og har ingen anelse om forholdet mellom henne og Olof. På toppen av det hele ryker også Sara uklar med Claire...

Om serien
I \"Hjerteflimmer\" møter vi tre venninner som har holdt sammen siden barndommen. Med kjærlig-ironisk blikk og mye humor skildrer serien en generasjon som midt i livet ennå ikke vil slå seg til ro. I løpet av seriens fem episoder blir de tre både sammen og hver for seg innhentet av tilværelsens uregjerlighet, og deres gamle jentekameratskap blir satt på prøve.

Claire (Ulla Henningsen) er advokat og gift med den hjemmeværende oppfinneren og barneoppdrageren Peter (Dick Kaysø).

Sara (Jannie Faurschou) er psykolog og har forlatt ektemannen Lars (Ole Lemmeke) etter at hun forelsket seg hodestups i den svenske skuespilleren Olof (Sven Wollter).

Helle (Ditte Gråbøl) driver sitt eget klesdesignfirma. Hennes viktigste mål det siste året har vært å bli gravid før det er for sent, men en fast partner kommer i annen rekke.

NRK1 søndag kl 21.30

Dansk dramaserie
Manus og regi: Rhea Leman
Produksjon: DR
I rollene bl.a. Ulla Henningsen, Jannie Faurschou, Ditte Gråbøl, Dick Kaysø, Ole Lemmeke, Sven Wollter og Henrik Kofoed
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Olof (Sven Wollter) er ikke i tvil om at han vil ha Sara (Jannie Faurschou), men hun lider fortsatt valgets kvaler. Oppå det hele ryker hun uklar med venninnen Claire (Ulla Henningsen). (Foto: Hans Andersen, DR)