Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 16. januar 2005 kl 17.30 Kikujiros sommer

Japanske gutter på tur

Kikujiro (Beat Takeshi) og Masao (Yusuke Sekiguchi)
Kikujiro (Beat Takeshi) og Masao (Yusuke Sekiguchi)
Lille Masao bor hos bestemoren sin, og har en lang og kjedelig sommer foran seg. Han har ingen far, og moren finnes bare på bilder. Masao bestemmer seg for å besøke moren han aldri har møtt. Bestemors venninne foreslår at mannen hennes, Kikujiro, blir ledsager på ferden.

De to er et umake par – en følsom, sjenert niåring og en oppkjeftig dagdriver på leting etter lettjente penger, og alltid klar for en krangel. Etter hell og uhell på sykkelveddeløp legger de to ut på en tur fra Tokyo til landsbygda.

I jakten på Masaos mor opplever de mange fargerike personer og hendelser. Latter, lek og tårer avløser hverandre, mens Masao og hans innbitte reisefølge gradvis innser at de har mer felles enn fasaden tyder på.

Ved reisens slutt vil Masao ha mange bittersøte erfaringer å føre inn i "Hva jeg gjorde i smmerfeiren"-boken sin. Kikujiro vil skjønne at vi noen ganger trenger et barns følelser og reaksjoner for å innse hva som gikk galt i livet.

Takeshi Kitano
Regissøren Takeshi Kitanos siste bidrag til norske kinoer var "Hana-Bi" i 1997. Den vant en rekke priser, og gjorde Kitano til en internasjonal størrelse. Han har en mangslungen karriere bak seg som blant annet stand up-komiker, skuespiller, skribent og tv-personlighet. Det er Takeshi selv som spiller rollen som Kikujiro. Som skuespiller bruker han navnet "Beat Takeshi". Fra 1989 har Kitano konsentrert seg om film. Hans varemerke – brutal vold og komikk side om side – har gitt "Boiling point" (1990) og "Sonatine" (1993) internasjonal kultstatus.

Japansk spillefilm fra 1999
Originaltittel "Kikujiro No Natsu"
Regi Takeshi Kitano
I rollene Beat Takeshi, Yusuke Sekiguchi, Kayoko Kishimoto og Kazuko Yoshiyuki
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83