Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. mai 1999 kl 21.55 Den lille forskjellen

Den lille forskjellen (t)


NRK1 søndag 16. mai kl 21.55
Den lille forskjellen (1:3)

Historien om Ella og Josefin

I denne svenske dramaserien møter vi to unge kvinner på terskelen til livet og kjærligheten. De oppdager at tilværelsen kan krydres, men også trues av store og små konflikter og store og små forskjeller.
På originalspråket heter serien \"Glappet\", og tre søndager framover kan vi få del i den morsomme. triste, avslørende og ofte gripende fortellingen om Ella og Josefin, to representanter for en meget spesiell del av menneskeheten - allerede voksne eller fortsatt bare barn?
Tøffe, frie jenter - eller kvinner som allerede er kuet og har dårlig selvbilde?

Bestevenninner
Til tross for at de er svært ulike, i utseende, vesen og personlighet, står Ella og Josefin hverandre meget nær, så nær som man bare kan bli når man har vært bestevenninner siden barnehagen.
Nå er kontakten blitt litt dårligere, for Josefin har sluttet skolen og jobber på et varehus mens Ella strever videre på gymnaset. Men bestevenninner er de fortsatt.

\"Ellas & Josefins manifest\"
I ledige stunder jobber de to med et felles dokument, Ellas & Josefins manifest, som slår fast nødvendigheten av å være selvstendig. Å våge stå imot trykket, ta livet på alvor, våge elske, sette seg mål i livet og gjennomføre dem, å høres og bli sett, ta plass og ta for seg. \"Vi er Den Nye Kvinnen! Som ingen kan stoppe!\"
Urberg, læreren til Ella, ildner dem på sin måte. Han siterer filosofen Kants latinske devise \"Sapere aude\". Ha mot til å bruke din egen forstand, ikke la deg lede av noen annen.
Men alt går ikke etter planen. Gapet mellom deres stolte Manifest og Virkeligheten er betydelig større enn de hadde noen anelse om.

\"Glappet\"
- Tittelen setter fokus på det gapet som fins i dagens samfunn mellom det som forventes av en ung kvinne og den man er i virkeligheten, sier regissøren Peter Schildt.
I hovedrollene møter vi Julia Dufvenius (Ella) og Katharina Cohen (Josefin). Begge er debutanter i større tv-sammenheng. I øvrige roller ser vi blant andre Göran Ragnerstam, Dag Malmberg, Marie Karlsson, Sanna Hultman, Johan Ahlstedt, Lars Varinger og Iwar Wiklander.

NRK1 søndag kl 21.55

Bilde (via scanpix/data-tv/internett)
Josefin (Katharina Cohen) er barnevakt og leser Tornerose for de små. (Foto: Henrik Hedenius).

Svensk dramaserie (SVT Drama Göteborg)
Regi Peter Schildt, manus Christina Herrström
Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83