Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. februar 2005 kl 19.55 Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer

Ikke lett å håndtere kvanterattet

Brødrene Dal har foreløpig ikke helt kontroll på kvanterattet. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Brødrene Dal har foreløpig ikke helt kontroll på kvanterattet. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Gaus, Roms og Brumund er ennå ikke helt fortrolige med kvanterattet, og gjør en feil som bringer dem et ganske annet sted enn beregnet. Det går nesten på livet løs, og våre tre helter står midt i et problem der kulene bokstavelig talt suser rundt dem.

I vår egen tid er Mette-Mari kommet bort fra Snerting og Joste. Hun blir utsatt for umenneskelig press av truende skurker, men greier inntil videre å holde tett om informasjonen hun ikke vet at hun ikke sitter inne med.

Brødrene Dal har ikke peiling på hvor vanskelig de to nevøene og niesen har det. De konsentrerer seg helt om ikke å gjenta den skjødesløse omgangen med kvanterattet og havner til slutt der de beregner. Nesten.

Og plutselig står han der. Rett foran dem: Karl XII!

Om serien
Brødrene Gaus, Roms og Brumund Dal er tilbake på NRK1 med nye eventyr ti lørdager fremover. Denne gangen reiser de i tid for å finne Karl XIIs gamasjer som har vært sporløst forsvunnet siden han led nederlag ved Fredriksten festning i 1718.

Da Norge ble selvstendig og skrev under traktaten med Sverige i 1905, var det noe med liten skrift som ble oversett: Dersom gamasjene ikke er på plass til 100-årsjubileumet 7. juni 2005, tilfaller nasjonen nabolandet igjen.

Brødrene Dal er plutselig midt i et nytt eventyr: De må finne Karl XIIs gamasjer før det er for sent.

Egenprodusert familieserie fra NRK Barn og Ungdom
Medvirkende: Knut Lystad, Lars Mjøen, Trond Kirkvaag, Agnes Kittelsen, Martin Loic Lotherington, Mads Buer, Johannes Joner, Grethe Kausland, Åsleik Engmark, Linn Skåber, Frank Jørstad, Sigve Bøe, Anne-Cath. Vestly, Helge Reiss og Tom Mathisen.
Regi: Torunn Calmeyer Ringen
Prosjektleder: Annelene Søyland
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10

Vises også i Nett-TV.