Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. mai 2001 kl 23.25 Nattkino: Adam & Eva

Din for evig?

Adam og Eva spilles av Björn Kjellman og Josefin Nilsson.
Adam og Eva spilles av Björn Kjellman og Josefin Nilsson.
Det var kjærlighet ved første blikk for Adam og Eva. Men ingen har noen garanti for evig lykke. Etter fire års ekteskap har kjedsomheten sneket seg inn. Den glødende lidenskapen har sloknet og de stormende følelsene lagt seg.

Den svenske komedien ”Adam & Eva” begynner der de fleste kjærlighetsfilmer vanligvis slutter, nemlig når kjærlighetsparet etter stor dramatikk endelig får hverandre og kan love hverandre evig kjærlighet. Men hvor lang tid er egentlig en evighet?

Inn i det ukjente
Etter fire år føler både Adam og Eva at evigheten begynner å bli litt langtekkelig. Det meste er blitt rutine og forutsigbart. Svaret for begge blir forandring og utvikling. Eva vil at de skal få barn og skaffe seg hus. Adam synes det blir litt for dramatisk og vil heller gå mer gradvis fram. Han er heller ikke fremmed for tanken om at de kan prøve seg fram litt på egenhånd også.

Nye valg
Til slutt velger Adam å gå sine egne veier. Han blir smigret over den oppmerksomheten han får fra sin brors 16 år gamle barnepike, Jackie, og innleder et forhold til henne. Adam glemmer å fortelle Eva om den nye retningen hans liv har tatt. Han unnskylder seg med at han og Jackie egentlig bare er gode venner, og at dette er litt vanskelig å forklare for Eva.

Nå går ikke alt slik Adam hadde tenkt seg. Og ikke som Eva hadde tenkt seg heller. Når Eva får kjennskap til Adams hemmelighet, bestemmer hun seg for å utforske andre muligheter selv. Og i hennes nye liv er det ikke plass for Adam.

Kanskje er det først når Adam har mistet Eva at han forstår at det er henne han virkelig elsker? Nå er det kanskje for sent å angre…

”Adam & Eva” er en nåtidshistorie om parforhold mellom mennesker rundt de tretti – en alder da man gjerne prøver å bestemme seg for om man skal være venner, ektefolk, elskere eller tvert imot ende opp som uvenner for resten av livet.

Svensk spillefilm fra 1997
Originaltittel: Adam & Eva
Regi: Måns Herngren og Hannes Holm
I rollene: Björn Kjellman, Josefin Nilsson, Tintin Anderzon og Jacob Ericksson
Pressekontakt:
Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Adam og Eva spilles av Björn Kjellman og Josefin Nilsson.