Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. september 2003 kl 00.05 Joni Mitchell - med hånden på hjertet

Eksklusivt møte med Joni Mitchell

Joni Mitchell har satt sitt preg på flere generasjoner fans og artister.
Joni Mitchell har satt sitt preg på flere generasjoner fans og artister.
Joni Mitchell har ikke bare posisjonert seg som en av vår tids mest betydningsfulle artister og låtskrivere, men også som en legende innen singer/songwriter-tradisjonen. I denne eksklusive dokumentaren blir vi med på en reise gjennom hennes liv – fra barndom på prærien i Canada til verdenskjent musiker.

Reisen går gjennom intervjuer med foreldrene hennes og tidligere skolekamerater, andre artister som kjenner henne og har jobbet sammen med henne, artister hun har inspirert, masse musikk – og ikke minst intervjuer med Joni Mitchell selv.

Blant annet har Mitchell samarbeidet med David Crosby, Graham Nash, Neil Young, Judy Collins og Bob Dylan – mens storheter som Janet Jackson, Amy Grant, Tori Amos, Prince, Sarah McLachlan, Bonnie Raitt og Bjørk har spilt inn sine egne versjoner av sangene hennes.

I kveld forteller hun selv om sitt liv som artist, og snakker også om oppveksten og avgjørelsen om å adoptere bort datteren. Vi får også vite hvordan hun opplevde gjenforeningen med datteren, og hva kunstmaleriene hennes har betydd for dens kunstneriske utviklingen.

Innkjøpt dokumentar, NRK Underholdning
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252