Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. september 2009 kl 20.10 Bilbombene

Terrorismens verste våpen

Med hjelp fra den tidligere CIA-agenten Robert Baer går vi dypt inn i historiene bak bilbombingen som har herjet vår verden i snart et århundre. (Foto: Many Rivers Films)
Med hjelp fra den tidligere CIA-agenten Robert Baer går vi dypt inn i historiene bak bilbombingen som har herjet vår verden i snart et århundre. (Foto: Many Rivers Films)
Verdens første bilbombe gikk av på Wall Street i 1920. Siden den gang har bilbomber vært terrorismens mest brukte og verste våpen.

Andre del av denne dokumentaren ser på hvordan bilens århundre ble bilbombens århundre, og hvordan drømmen om frihet på fire hjul resulterte i et mareritt.

Unike intervjuobjekt i den todelte dokumentarserien
Med hjelp fra den tidligere CIA-agenten Robert Baer går vi dypt inn i historiene bak bilbombingene som har herjet vår verden i snart et århundre. Fra den første bomben gikk av på Wall Street i 1920 har bilbomber blitt brukt som det ultimate krigsvåpen.

Vi får en forståelse av hvorfor det er bilbombene og ikke atomvåpen som er den største trusselen mot mennesker i verden i dag. Gjennom sin ekspertise og sitt kontaktnett etter 25 år i CIA, har Robert tilgang på unike intervjuobjekt. Vi får blant annet møte medlemmer av Zionist Stern Gang, Cosa Nostra, radikale studentgrupper, IRA og Hizbollah. Robert viser også hvordan og hvorfor bilbombene er blitt det perfekte dødelige våpen.

Amerikansk dokumentarserie i 2 deler (2008)
Originaltittel: Car Bomb
Produsert av: Many Rivers Films for Channel 4
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900