Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. juli 2007 kl 19.30 Grønn glede

Vann i lange baner

Nå kan du reise fra pottene, og finne dem like fine når du kommer hjem (Foto: NRK)
Nå kan du reise fra pottene, og finne dem like fine når du kommer hjem (Foto: NRK)
Grønn glede handler om vanning denne uken – et passende tema for fellesferien. Nå er vi midt i sommersesongens heteste vanningspause. I hagen dunster vannet bort fra kasser, bed og potter. Kanskje har du allerede blitt møtt av slapt syn når du kommer hjem fra en dag på stranda eller i båten.

Førstehjelpen for tørkerammede potter og kasser er å ta planten med deg inn i skyggen. Det er jo det du ville ha gjort med et menneske som har fått solstikk. La den hvile litt, og gi den vann. Gjerne en dusj på bladene også, men bare når den står i skyggen.

Vann skikkelig
Når du først vanner, enten det er bed eller plen, så må du gjøre det skikkelig. Det er bedre å la en spreder gå to timer på samme sted enn å småskvette litt her og der. Du kan selv sjekke hvor mye som skal til ved å grave i jordoverflaten. Du vil bli overrasket over hvor lite av vannet som klarer å komme seg lenger ned enn én centimeter under overflaten, det skal altså mange minutter med jevnt "regn" til.

Nyheter på markedet
- Vi skal legge ut et automatisk vanningssystem i denne utgaven av Grønn glede, forteller programleder Mette Stensholt Schau. Dessuten har gartner Dag Arneson med seg noen ting som er kjekt å ha. Det kommer nemlig stadig nye produkter på markedet. Hva med en spreder som kan vanne om natten? Eller en som sørger for at veggen ikke blir våt i samme slengen? Det koster noen kroner, men ikke så mye som jeg hadde trodd, sier Mette.

Poding og blomsterbinding
Det blir også innslag fra en hage i Østfold, hvor eieren trolig har verdensrekorden i poding. Det er nesten ikke til å tro alt han får til. Tilsynelatende er det da også lettere å begynne med ikebana. Dette er en japansk blomsterbinding, og i denne sendingen får du møte en dame som kan denne kunsten. Kanskje noe for deg hvis du vil ha en ny sommerhobby?

Om serien
Grønn glede er tilbake, og da er sommeren i gang. Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau tilbringer sin sjette sommer sammen i det grønne. Det nye i årets utgave er at de to har tatt på seg å gjøre en sørgelig hage om til en oase.

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland (2007)
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no


LENKER
  • Les mer