Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. mars 2000 kl 18.30 Newton

Newton (ttv)

NRK1 søndag 19. mars kl 18.30
Newton (11:17)

Snowboard

I tillegg til starten på den nye serien \"Matagent E07\", står det mye snowboard på programmet i dagens Newton. Ole har møtt norske Anders Wittusen som var like tidlig ute med å lage sine egne brett som amerikanske Burton og Sims var. De holdt på parallelt, faktisk.

Dessverre kjente ingen skiprodusent i Norge sin besøkelsestid og startet brettproduksjon. Vi kunne faktisk ha vært et brettproduserende land!
Newton ser på noen av brettene Wittusen lagde, og presenterer snowboard-sportens forholdsvis korte historie fram til årets siste modell.
Og vi får besøk av Espen Arvesen, Norges nye snowboard-stjerne, som i en alder av 19 år er proff. Han demonstrerer kjøring og hopp og forklarer hvordan et brett er konstruert.

Ny serie
I dag starter en ny serie i Newton, \"Matagent E07\". Matagenten er opptatt av innholdet i det vi spiser, og er svært kritisk. Hva får han i seg når han spiser godteri, grønnsaker og kjøtt? Hva er egentlig vingummi laget av? Matagenten er riktignok litt arrogant, men han får svar på spørsmålene om hva han putter i seg!

Arild i Amasonas
Arild har truffet en apeforsker som viser oss en to uker gammel apeunge av en art som hittil har vært ukjent. Bare i løpet av de ti siste årene er det i en del av Amazonas oppdaget 14 nye apearter. Oppdagelsenes tid er ikke forbi!

Skjelving og rødming
I spalten \"Vet du hva\" tar vi blant annet opp skjelving når vi fryser og rødming. Og så avsluttes det hele med ukens konkurranse.

NRK1 søndag kl 18.30

Egenprodusert populærvitenskapelig program fra Barneredaksjonen i NRK1
Programleder Ole André Sivertsen
Regi: Trine Aune
Prosjektleder; Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53