Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. mars 2013 kl 21.40 Mr. Selfridge

Gir opp drømmejobben


Arbeiderklassejenta Agnes har gjort lynkarriere i varehuset Selfridge’s. Men hun har en alkoholisert far som ikke slutter å plage henne. Nå gir hun opp og leverer sin avskjedssøknad til Harry Selfridge.

Agnes er smart, målbevisst og full av ideer. Men etter den siste skandalen som faren satte i stand på varehuset, bestemmer hun seg for at hun ikke orker flere ydmykelser. Nå vil hun slutte i jobben.

Victor mottar nyheten med glede. Han ser en ny mulighet for at Agnes og han kan bli et par, nå som hun er ute av staben på varehuset. Men Harry Selfridge akter ikke å la henne gå uten videre.

Lady Mae ankommer Selfridge’s med sin elsker Tony. Hennes appetitt på unge menn er stor, og som alltid har hun øynene åpne for nye muligheter.

Om "Mr. Selfridge"
Denne påkostede britiske serien i ti episoder handler om livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

I tittelrollen møter vi Jeremy Piven, som har vunnet flere Emmy-priser for sin rolle i HBO-serien "Entourage".

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

"Mr. Selfridge" hadde verdenspremiere på ITV i januar 2013, og er på det meste fulgt av 9,4 britiske tv-seere. Kanalen har annonsert at det skal lages en serie 2 med ti nye episoder, som vil bli sendt i 2014.

Britisk dramaserie
Av Andrew Davies
Produksjon: ITV Studios (2012)
Basert på boka "Shopping, Seduction and Mr Selfridge" av Lindy Woodhead
I rollene bl.a. Jeremy Piven (Harry Selfridge), Frances O'Connor (Rose Selfridge), Aisling Loftus (Agnes Towler), Zoe Tapper (Ellen Love), Tom Goodmaan-Hill (Roger Grove), Amanda Abbington (Miss Mardle), Kika Markham (Lois Selfridge), Katherine Kelly (Lady Mae Loxley), Ron Cook (Mr. Crabb), Grégory Fitoussi (Henri Leclair), Trystan Gravelle (Victor Colleano) og Samuel West (Frank Edwards)
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900