Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. april 2011 kl 22.35 Ari og Per

For et sirkus!


Ari og Per reiser østover og til Russlands eldste og mest kjente sirkusdynasti, Sirkus Zapashny. Her blir de kjent med to brødre som lever av å temme løver og tigre.

Våre to reisende venner får virkelig prøve seg på sirkuslivet denne uken. I tre dager gjester de Sirkus Zapashny og våghalsene Askold og Edgar Zapashny. De lever sammen med tolv tigre og fem løver. De tilhører en slekt av løvetemmere som går over hundre år tilbake i tid. For russerne er sirkuset en institusjon. Staten mente at sirkuset skulle gjøre livet lysere for folk i tunge tider og for at tilbudet skulle bli tilgjengelig for alle, ble det bygd statssirkus i alle russiske byer på 20- og 30-tallet.

Brødrene Zapashny har blitt rike superkjendiser i Russland. Og i kveldens episode blir Ari og Per lokket inn i sirkusmanesjen…

Om serien
Ari Behn og Per Heimly har reist ut i verden for å besøke uvanlige miljøer, usedvanlig spesielle mennesker med historier som vil få oss til å le og til og med gråte. To gode venner med et åpent sinn får en opplevelse for livet. Gjennom seks halvtimes episoder får tv-seerne bli med på Ari og Pers reiser. De inviterer oss med inn i sitt vennskap, i sine betraktninger om livet og de menneskene de møter. Per fotograferer underveis og er den mest observerende, mens Ari går rett på menneskene, nysgjerrig og vitebegjærlig. Pers bilder er brukt som et formgrep gjennom serien og gir dybde til programmene.

På hver reise får de en oppgave som de må løse. Denne utfordringen henger sammen med det miljøet de besøker og får Ari og Per til å se på livene til dem de møter med helt nye øyne.

Dokumentarserie 2011
Produsert av: Rubicon TV
Produsent: Vibecke Rolland
Prosjektsjef, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , tlf: 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900