Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 10. april 2006 kl 23.30 Farlig spill

Politiker i storm

Politikeren Stephen Collins (David Morrissey, t.v.) og journalisten Cal MacAffrey (John Simm) står sentralt i handlingen i BBC-thrilleren
Politikeren Stephen Collins (David Morrissey, t.v.) og journalisten Cal MacAffrey (John Simm) står sentralt i handlingen i BBC-thrilleren "Farlig spill". (Foto: Joss Barratt, BBC)
Hver kveld frem til påskeaften blir det gjensyn med BBCs suksesserie "Farlig spill". Det er en halsbrekkende thriller der en ung politiker blir fanget i et ugjennomtrengelig nett av løgner, svik og mord.

Krim i mesterklasse, skrev britisk presse våren 2003 etter premieren på serien "Farlig spill" (State of Play), som ble fulgt av nærmere fem millioner tv-seere i hjemlandet. Også skuespillernes prestasjoner, med David Morrissey og John Simm i spissen som henholdsvis politiker og journalist, ble omtalt som strålende av anmelderne.

Forfatteren, Paul Abbott, er også kjent for krimserien om politipsykologen Cracker. "Farlig spill" har vunnet en rekke priser, deriblant for beste dramaserie både i Broadcast Awards og Indie Awards.

Kommende stjerne
Stephen Collins (David Morrissey) er valgt inn i parlamentet for Labour og formann i regjeringens energiutvalg. Han regnes som en kommende politisk stjerne og nevnes hyppig i spekulasjoner om fremtidige statsrådutnevnelser.

Alt ser ut til å gå på skinner for Stephen – helt til en morgen da assistenten hans, Sonia, blir funnet død under en vogn på t-banen i London.

Stephens spontane reaksjon på dødsfallet er så voldsom at pressen værer blod. Har Stephen hatt et forhold til Sonia, og hva synes i så fall hans kone Anne (Polly Walker) om det?

Journalistvenn
En av dem som blir satt til å forfølge saken, er den respekterte Herald-journalisten Cal MacAffrey (John Simm). At han er Stephens venn og tidligere kampanjeleder, blir bare oppfattet som en fordel av avisens redaktør (Bill Nighy).

Selv er Cal svært ubekvem med å grave i det som fortoner seg som en snuskete utroskapssak. Han arbeider dessuten med et annet drap som fant sted samme morgen, da en farget tenåring ble skutt på kloss hold. Ved en tilfeldighet avdekker hans kollega Della (Kelly Macdonald) at det kan være en sammenheng mellom de to drapene. Snart graver de fram flere oppsiktsvekkende opplysninger som tyder på at saken har forgreininger langt inn i den politiske og økonomiske makteliten.

Etter hvert går det opp for både Stephen og Cal at større krefter er i sving enn de hadde kunnet forestille seg. Er Stephen offer for en omfattende sammensvergelse, og hvem er det i så fall som står bak?

Ny finger
"Historien er gripende, skuespillerne førsteklasses og Paul Abbotts manus er fremragende. Hvis du kan telle de beste dramaseriene de senere år på to hender, er det på tide å dyrke en ny finger", skrev Guardians anmelder om "Farlig spill", mens The Times omtalte serien som ekstremt underholdende, velspilt og overraskende.

Serien ble første gang sendt i torsdagskrimmen på NRK1 i 2005.


Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: State of Play
Produksjon: Endor i samarbeid med BBC
Manus: Paul Abbott
Regi: David Yates
I rollene bl.a. David Morrissey, John Simm, Polly Walker, Kelly MacDonald, Bill Nighy og James McAvoy
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47LENKER
  • Hjemmeside