Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. april 2005 kl 20.35 Pilot Globe Guides: November og desember

Med Pilot Guides på festival

Pilot Guide-reporter Justine Shapiro i Mexico. (Foto: Pilot Film & TV Productions)
Pilot Guide-reporter Justine Shapiro i Mexico. (Foto: Pilot Film & TV Productions)
Reporterne i Pilot Globe Guides fortsetter å lete opp verdslige og religiøse festivaler rundt om i verden.

Guy Fawkes-dagen feires over hele England hvert år med bål og fyrverkerier den 5. november, med bål og fyrverkeri til minne om katolikken Fawkes som prøvde å sprenge kong James I og hele Parlamentet i lufta. For 400 år siden, i 1605.

Justine Shapiro reiser videre til Burning Barrels (brennende tønner) festivalen i Ottery St. Mary, der innbyggerne kaster på tunge tønner innsmurt i tjære og stukket i ild.

Ian Wright tar turen til Thailand, og i grenselandet mot Kambodsja blir han med på den årlige elefant-sankingen i november.

Megan McCormick drar til Rajastan i Indian og får sine synder vasket bort på den årlige Pushkar puja-festivalen, et av hinduismens hellige ritualer.

Desembers fester
I Mexico City oppsøker Justine den hellige jomfru Guadelopes festival. Guadelope er landets nasjonalhelgen. Millioner troende søker seg dit hvert år i desember. Trengselen rundt Basilica de Guadelope er enorm, med gudstjenester til ære for helgenen 24 timer i døgnet.

Klausjagen-festivalen i Sveits har hedenske røtter. Hornorkestre marsjerer i bygatene i Kusstnacht og det ringes med tusenvis av kubjeller. Justine forlater byen temmelig døv.

Mer om serien
Pilot Globe Guides byr på de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions, og som før er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot-reporterne tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Globe Guides – November and December
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57