Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. juni 2004 kl 20.05 Paradis

Den store kjærligheten

- Vi er ikke bare et par, vi er også bestevenner, sier Nina Rahman om ektemannen Arif. (Foto: Leif Nybom/SVT)
- Vi er ikke bare et par, vi er også bestevenner, sier Nina Rahman om ektemannen Arif. (Foto: Leif Nybom/SVT)
– Jeg er forelsket i jenta mi, og kjærligheten overlever alt, sier Cattis Ask. - Jeg fant den jeg vil dele livet med, men mistet familien min, sier Nina Rahman (26). I kveldens Paradis møter vi to forelskede jenter med ulikt syn på kjærligheten.

Alle har behov for kjærlighet og nærhet. 21 år gamle Cattis Ask fra Örebro møtte kjæresten sin Taina på en fest. I kveld blir vi med på bryllupsforberedelsene.

Følger hjertet
At Taina var mye eldre og i tillegg hadde en datter som nesten er like gammel som Cattis, gjorde mange skeptiske. Selv var hun ikke i tvil om at Taina er den rette. – Jeg følger hjertet mitt og velger kjærligheten. Jeg vil at hele verden skal vite at det er oss to som gjelder, sier Cattis. – Man kan ikke kontrollere følelsene sine, og jeg vet at dette er riktig for meg.

Tabu-ekteskap
Nina Rahman er 26 år gammel og bor i Fittja, en av Stockholms forsteder, sammen med ektemannen Arif.

– Jeg hadde en drøm to uker før jeg møtte ham om en mann som sto på en støvete basargate, forteller Nina. Fire måneder senere var de gift, og i dag har Nina og Arif to barn sammen.

Det var ikke mange som trodde kjærligheten ville vare. Da de møttes, var Arif asylsøkende fra Bangladesh, og er i tillegg flere år eldre enn Nina og muslim.

– Den tredje verden blir sett på som skitten, farlig og full av terrorister. Det jeg har gjort er tabu, forteller Nina. I Paradis følger vi Nina gjennom et par dager sammen med Arif.

Om Paradis
I den svenske dokumentarserien "Paradis" ser vi verden både med egne og andres øyne. Hvert program består av to reportasjer som forteller to parallelle historier med samme tema - én fra Sverige og én fra et annet land. Felles for de i alt tolv programmene er at de handler om menneskers grunnleggende behov.

Innkjøpt magasinprogram fra SVT
Programleder: Li Skarin
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252