Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 24. juni 2008 kl 20.10 Dokumentar: Ni-stjerners hotell

Usynlige palestinere bygger Israel


"9 Star hotel" kaller den israelske filmskaperen Ido Haar sin avslørende dokumentar om illegale, palestinske bygningsarbeidere i Israel. (Foto: CINEPHIL)
En gruppe unge bygningsarbeidere fra de palestinske områdene bor og arbeider illegalt inne i Israel. Vi følger dem gjennom en periode på fire år mens de gir bort den beste tiden av sin ungdom.

Vi befinner oss i en pinjeskog, utenfor byen Modiin i Israel. Så snart det første dagslyset viser seg, sniker de seg ut av sine skjulesteder og drar inn til byen for å arbeide på byggetomtene.

Modiin vokser, og den er i ferd med å innta plassen som Israels tredje største by. Disse unge mennene er med å bygge den.

De synlige usynlige
De har latt det gå sport i å lure seg unna det israelske politiet. Ingenting kan ta fra dem deres kameratskap og gode humør. Men snart vil ungdomstiden være forbi, og de er blitt voksne menn.

Det er disse synlige usynlige vi møter i israeleren Ido Haars film. En sann absurd historie fra en av Israels byer, der den vokser i været midtveis mellom Jerusalem og Tel Aviv.

Filmen har vunnet en rekke priser (bl.a. kåret til beste dokumentar på filmfestivalen i Jerusalem, 2006).

Programmet er sendt tidligere.

Israelsk dokumentar (2005)
Originaltittel: 9 Star Hotel
Produsert av: CINEPHIL
Produsert av: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no