Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. juli 2001 kl 19.30 Billetten

Idrettsutøvere i toppsjiktet

Kari Solem og Vebjørn Rodal utfordrer vinnerlaget fra forrige program i reisespørreleken
Kari Solem og Vebjørn Rodal utfordrer vinnerlaget fra forrige program i reisespørreleken "Billetten" (Foto: Scanpix/Gorm Kallestad)
Tredje runde i spørreleken ”Billetten” går av stabelen i kveld, og programleder Viggo Valles nye gjester er idrettskjendisene Kari Solem og Vebjørn Rodal – begge har sett en del av verden i forbindelse med sine karrierer.

Kari Solem er tidligere landslagsspiller i håndball, og er nå leder for Byåsen Håndball Elite. Kari er dessuten utdannet sivilingeniør. Vebjørn Rodal samlet Norge til ett rike da han tok olympisk gull på 800 meter i Atlanta i 1996. I dag jobber Vebjørn med salg og reklame i Telenor Mobil. Disse to skal møte vinnerlaget fra forrige program.

På Hommelvik stasjon står Viggo Valle klar med finurlige geografispørsmål. Gjestene vil få bruk for både allmennkunnskaper og kombinasjonsevne når de inviteres med på fantasireiser jorden rundt.

Om serien
Reisespørreleken er basert på den såkalte ”utslagsmetoden”. Det vil si at det laget som går av med seieren i første program, møter utfordrerlaget i neste program. Til slutt blir det et mestermøte mellom vinnerlaget i program sju og vinnerne fra i fjor, forfatterne Anne B. Ragde og Jon Michelet.

Ved hjelp av bilder, filmklipp, gjenstander og andre nyttige opplysninger skal deltakerne finne fram til interessante reisemål spredt over hele verden. Ved siden av reisepenger som belønning for gode svar, får alle lagene premie i form av en togreise med NSB. Men den lengste turen og hovedpremien, den er det bare vinnerlaget i program sju som får. Mestermøtet i program åtte er bare en ekstra bonus.

Egenprodusert underholdning fra NRK Sør-Trøndelag
Programleder Viggo Valle
Prosjektleder Henning Skjæret
PressekontaktInger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Kari Solem og Vebjørn Rodal utfordrer vinnerlaget fra forrige program i reisespørreleken ”Billetten” (NRK-foto)