Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. desember 1999 kl 21.15 Brageprisen 1999

Brageprisen 1999

NRK1 søndag 5. desember kl 21.15
Brageprisen 1999

Årets store kveld for bokelskere

Rammen rundt årets Bragepris-utdelinger er det nye Universitetsbiblioteket i Oslo, og programleder er Anne Grosvold. I nærvær av et feststemt publikum skal det deles ut priser i fire klasser samt en ærespris.
De fire klassene det konkurreres i er Biografi, Barne- og ungdomslitteratur, Skjønnlitteratur og Faglitteratur.
Prisene deles ut av prominente folk. Jon Bing deler ut prisen for beste bok i kategorien Barne- og ungdomslitteratur, Gordon Hølmebakk tar seg av klassen for Skjønnlitteratur, direktør for Universitetsbiblioteket, Jan Erik Røed, deler ut prisen for beste bok i klassen Biografier og professor Lucy Smith er prisutdeler i klassen Faglitteratur.
Kulturminister Åslaug Marie Haga deler ut ãresprisen.

Underholdning
Det er selvsagt det skrevne ord som står i fokus i kveldens program, men det blir også musikalsk og annen underholdning mellom prisene.
\"Tango for tre\" bidrar med stemningsfull musikk, det samme gjør Lars Klevstrand, mens Oslo Nye Dukketeater holder seg til det litterære, med utdrag av Shakespeares \"Stormen\".
Arve Tellefsen og pianisten Håvard Gimse borger for musikalsk kvalitet.
Trioen \"Jenter fra Jante\" er nok nyere på banen, men både Veslemøy Solberg, Kaia Huuse og Anne Marie Giørtz har gjort sine solo-ting tidligere.

NRK1 søndag kl 21.15

Til redaksjonen
Foto av Anne Grosvold og liste over de nominerte er sendt ut i pressemelding til programmet \"Bragenominasjonene\" tirsdag 30. november 1999.

Egenprodusert kulturprogram
Ved Anne Marthe Albers og Arvid Esperø
Programleder Anne Grosvold
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

\0\0\0