Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. mars 1999 kl 23.30 Mirakelmiddelet

Mirakelmiddelet (t)


NRK1 søndag 14. mars kl 23.30
Mirakelmiddelet

Erstatter giftige sprøytemidler
Bøndene i Danmark ble forbløffet da de så virkningene av et nytt, naturlig middel som blant annet helbreder dødssyke dyr, kurerer alvorlige sykdommer, øker melkeproduksjonen hos kyr, motvirker utbredelse av salmonellainfeksjoner og erstatter sprøytemidler på bondens grøde.
EM er et produkt som inneholder effektive mikroorganismer. Men er det et mirakelmiddel eller bare juks? Foreløpig kan ingen svare på dette spørsmålet, fordi det hele er ennå på forsøksstadiet. Middelet er nemlig for sammensatt til at forskerne klarer å analysere det. Derfor lever EM sitt eget liv mellom fingrene på eksperimenterende bønder.

Uforklarlig effekt
Den danske importøren og myndighetene slåss om produktet, og ingen kan forklare hvorfor det tilsynelatende ufarlige middelet har denne imponerende effekten.
EM er et 20 år gammel asiatisk preparat, fra Thailand. I Danmark bruker 230 bønder produktet i stedet for giftige sprøytemidler. Det virker også som gjødning. Preparatet brukes også i Amerika og Afrika. I Danmark er det tillatt å benytte det til kompostering, men ikke til rensing av drikkevann.
NRK1 søndag kl 23.30

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
I Danmark har bøndene tatt i bruk mirakelmiddelet EM, som blant annet helbreder dødsyke dyr og erstatter sprøytemidler på bondens grøde.

Dansk produksjon fra DR1
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23048123


\0\0\0\0\0\0